Orașul din România, devenit peste noapte cel mai bogat! "O comoară" se ascunde sub pământ
Războiul dintre Rusia și Ucraina a alertat și autoritățile române. În urmă cu mai bine de șase ani, în țara noastră s-a descoperit un zăcământ uriaș de gaze care ar putea însemna pentru România independență energetică pentru cel puțin 3 ani. Iată care este orașul din România care a devenit bogat peste noapte!
- Orașul Buzău, în atenția specialiștilor
- Ce s-a întâmplat de când a izbucnit războiul
- Ce spun autoritățile despre comoara din Buzău
Resursele care se găsesc în țara noastră au îmbogăţit economia ţării. Petrolul, gazele naturale, cărbunii, aurul, argintul, aluminiul, magneziul, cuprul, zincul şi plumbul se numără printre aceste resurse.
Orașul din România, devenit peste noapte cel mai bogat
S-a descoperit un zăcământ de gaze de peste 40 miliarde metri cubi în Buzău. Acest zăcământ a fost descoperit, de fapt, de o companie americană. Este vorba despre cea mai mare rezervă onshore (pe țărm) din ultimele decenii.
Zăcământul a fost găsit la Caragele (județul Buzău). Dorinel Ursărescu, consilierul șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) a făcut anunțul potrivit căruia la Padina se ascunde o adevărată comoară.
Acest zăcământ descoperit în Buzău ar putea asigura consumul pentru întreaga țara pe o perioadă de 3 ani. Așadar, din acest zăcământ, se pot exploata între 25 și 27 de miliarde de metri cubi de gaz.
Ce spun autoritățile despre comoara din Buzău
Cu toate acestea, zăcământul uriaș de gaze nu este folosit. Ministerul Energiei a anunțat că vor fi introduse gaze în sistemul național de anul viitor.
”Vorbim de noi sonde de exploatare cuprinse între 3.000 și 5.000 de metri. Iar în faza a doua, după 2023, într-adevăr vorbim de mai multe sonde de adâncime între 4.000 și 4.500 de metri pentru a crește producția de gaze”, a declarat George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.
Fără dar și poate, Europa a început să se confrunte cu o criză energetică de când rușii au invadat Ucraina. Statele Unite, Uniunea Europeană și alții au impus sancțiuni economice Rusiei.
Prețurile petrolului și gazelor au fost duse la cele mai ridicate niveluri din ultimul deceniu, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, Rusia este cel mai mare exportator de petrol din lume pe piețele globale, iar gazele sale naturale alimentează economia europeană.