Orașul din România în care locuitorii respectă o tradiție importantă de Crăciun. Ce semnificație are și ce trebuie să facă: ”Ne pregătim...”
Locuitorii dintr-un oraș din România mențin vii tradițiile vechi ale Crăciunului. Chiar dacă anii au trecut și generațiile s-au schimbat, un obicei continuă să fie respectat în fiecare an. Oamenii sunt nerăbdători pentru a petrece acest moment al anului. Iată ce trebuie să facă și ce semnificație importantă are.
- Un obicei vechi este respectat înainte de Crăciun
- Cât de important este
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar România se numără printre țările cu cele mai frumoase tradiții din Europa. În anumite zone, acestea au fost uitate și înlocuite cu alte activități, însă în câteva zone ale țării, tradițiile sunt cele care completează Crăciunul. Într-un oraș din România, locuitorii nu se abat de la un obicei important.
Orașul din România în care locuitorii respectă o tradiție importantă de Crăciun
Puțini cunosc această tradiție, dar pentru locuitorii din Târgul Mureș, este unul dintre cele mai așteptate momente. Așadar, este vorba despre patru seri magice, în care locuitorii aprind, în ultimele patru duminici până la Crăciun, câte o lumânare. Acest obicei este respectat cu strictețe de ani întregi.
Astfel, credincioșii își purifică sufletul și se ”curăță” de păcate până în cel mai sfânt moment al acestei luni, și anume seara de Crăciun.
Acest obicei se numește coroana de advent, iar fiecare lumânare aprinsă reprezintă un detaliu important în ceea ce privește pregătirea pentru sărbătoarea de Crăciun.
”Sunt patru săptămâni în care ne pregătim în spirit, în special, de această sărbătoare foarte importantă pentru creştini şi pas cu pas, duminică, după duminică ne pregătim cum se cuvine.
În mod tradiţional coroanele de advent se fac într-o formă minisculă comparativ cu aceasta, într-o formă mai mică şi se pune pe masă în fiecare casă unde se sărbătoreşte această sărbătoare. Fiecare lumânare simbolizează un lucru important în pregătirea pentru Crăciun cum este de exemplu iubirea”, a declarat organizatorul Szente Katalin, la observatornews.ro.
Ce spune primarul orașului despre această tradiție
Primarul orașului consideră că această activitate nu este doar un obicei, ci o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului.
Soos Zoltan speră ca aceasta tradiție să fie păstrată și de generațiile următoare și să nu se piardă de-a lungul anilor.
”Nu este doar o tradiţie, este o sărbătoare vie şi din acest punct de vedere e important să păstrăm şi pentru generaţiile care urmează”, a declarat primarul din Târgu Mureș, conform sursei citate anterior.