Orașul din România în care se află bradul de Crăciun care a stârnit cele mai multe critici. Cum se apără organizatorii: ”Vrem să doborâm recordul” / FOTO
Orașele din România au fost decorate pentru sărbătorile de iarnă, iar luminițele și decorațiunile au atras o mulțime de turiști. La polul opus se află un alt oraș din România, care a atras o mulțime de critici din cauza bradului din centrul orașului. Însă, puțini știu care este povestea din spatele lui. Iată cum se apără organizatorii.
- Bradul din România care a atras cele mai multe critici
- Ce poveste are, de fapt
Locuitorii din România au așteptat cu nerăbdare ca orașele să fie decorate pentru sărbătorile de iarnă. Printre cele mai apreciate dintre ele a fost Craiova, care a organizat un târg de Crăciun spectaculos și i-a încântat pe turiști cu decorațiuni mai rar văzute în România. Însă, criticile nu au lipsit în cazul altor orașe.
Orașul din România în care se află bradul de Crăciun care a stârnit cele mai multe critici
Dincolo de bradul de Crăciun din Zalău, care a stârnit multe controverse pe Internet, un alt brad a primit multe critici.
se află în centrul orașului din Târgu Mureș și are un design atipic, dintr-o mulțime de fulare colorate. Modul în care arată a fost mai puțin apreciat de majoritatea oamenilor care l-au văzut.
Nu doar locuitorii și-au exprimat părerea în ceea ce îl privește, ci și politicieni sau societatea civilă au pus că este o ironie la adresa tradițiilor de Crăciun, având în vedere diferența dintre cum arată un brad de Crăciun tradițional și cel amplasat în centrul orașului din Târgu Mureș. Puțini sunt cei care știu, însă, care este adevărata poveste a acestui brad,
Cum se apără organizatorii
Organizatorii au reacționat în urma contextului în care bradul de Crăciun a ajuns în atenția tuturor, spunând că are scopul de a atinge un nou record.
De asemenea, bradul este confecționat din 3 metri de fulare din toată lumea, atât din România, cât și țări îndepărtate precum Mongolia, Ecuador sau Statele Unite ale Americii.
”Sunt 3.000 metri de fular din toată ţara şi de peste hotare, din Ecuador, Mongolia, Suedia, Austria, Germania, Statele Unite ale Americii. Deci din foarte multe locuri de unde am primit fulare. Bradul principal de Crăciun este în Piaţa Teatrului, aici (în Piaţa Trandafirilor - n.r.), este un loc alternativ, unde, de exemplu, acum doi sau trei ani a fost bradul Rotar Act.
Deci o organizaţie civilă face ceva pentru oraş, într-un semn simbolic, brad făcut altfel. (...) Acum mergem spre Guinness deoarece este foarte complicat. Avem un avocat care a consultat toate criteriile pe care trebuie să le avem în vedere şi discutăm cu reprezentanţii fiecărui stat pentru că vrem să doborâm recordul, bradul alcătuit din cele mai multe piese de fular ajunse din cele mai multe ţări ale lumii", a declarat Anamaria Kadar, preşedinta KULT Alternativ Kulturalis Fesztival, conform observatornews.ro.