Orașul din România unde au fost interzise trotinetele electrice. De ce autoritățile au luat această decizie
În ultimii ani, trotinetele electrice au devenit tot mai populare, dar în ciudat acestui fapt, autoritățile consideră că pun oamenii în pericol, așa că, primăria unui oraș din România a decis să le interzică.
- Orașul din România unde au fost interzise trotinetele electrice
- De ce autoritățile au luat această decizie
În Constanța, căci despre acest județ este vorba, trotinetele electrice care puteau fi închiriate de două companii private au fost retrase. Autoritățile au anunțat că s-a luat această decizie doar în această perioadă, pentru că autoritățile de funcționare nu au mai fost prelungite și 2023.
Primăria crede că trotinetele electrice de la cele două companii îi pun în pericol atât pe ceilalți șoferi, cât și pe cei care le conduc
Potrivit Info Sud Est, două companii care închiriau trotinete electrice nu au mai prelungit autorizațiile de funcționare, ceea ce a dus automat la decizia de a fi interzise. Primăria Constanța a anunțat că ar putea fi o decizie temporară, asta dacă companiile își refac autorizațiile și se ocupă de alte probleme semnalate. Printre motivele invocate, se numără și faptul că oamenii sunt puși în pericol.
„S-au constatat şi alte încălcări ale regulamentului, precum staţionarea pe partea carosabilă, în dreptul trecerilor de pietoni, a staţiilor de autobuze şi pe pistele de biciclete. Multe trotinete electrice blocau căile de acces în blocuri şi alte instituţii publice, staționau în zona spaţiilor verzi şi a altor perimetre interzise (faleze, zona peninsulară etc.) uneori şi trei zile, deşi aveau staţii alocate pe toata raza municipiului Constanţa. Au fost dispuse zeci de măsuri tehnico-administrative de ridicare de pe domeniul public a trotinetelor electrice aparţinând celor doi operatori economici întrucât a fost pusă în pericol siguranţa traficului rutier sau pietonal”, informează Primăria Constanța, potrivit sursei citate mai sus.
Numărul accidentelor, în creștere în 2022
Chiar dacă sunt la modă și reprezintă varianta mai simplă pentru a se deplasa, autoritățile trag un semnal de alarmă, asta pentru că numărul accidentelor este în creștere. De exemplu, în 2022, s-au produs 1250 de accidente, dintre care, în cea mai mare parte, vina i-a apărținut conducătorului de trotinetă.