Orașul din România unde va fi construit cel mai modern stadion. Va avea peste 15.000 de locuri și consum energetic zero
Într-un oraș din România, în apropiere de Capitală, urmează să fie construit cel mai modern stadion din țară. Autoritățile locale au dar deja undă verde pentru ridicarea lui.
- Unde va fi construit cel mai modern stadion din România
- Va avea peste 15.000 de locuri și consum energetic zero
Într-un oraș din apropierea Bucureștiului urmează să fie ridicat cel mai modern stadion din România. Construcția ar urma să aibă peste 15.000 de locuri și consum energetic zero. Va avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.
Unde va fi construit cel mai modern stadion din România
Autoritățile din Pitești ar fi dat deja undă verde pentru a fi începută ridicarea celui mai modern stadion din România. Potrivit antena3.ro, construcția pentru noua tribună sportivă va fi începută imediat ce municipalitatea orașului va semna contractul de execuție cu o firmă de specialitate.
"Etapa proiectării pentru viitorul stadion a fost deja finalizată. Contractul va fi semnat, cel mai probabil, în următoarele săptămâni, ceea ce înseamnă că în această primăvară vor putea începe lucrările efective la noul stadion din Pitești. Arena sportivă va fi gata, cel târziu, în toamna anului 2026 și va fi cea mai spectaculoasă din România", a precizat Cristian Gentea, primarul Piteștiului, scrie sursa anterior menționată.
Cel mai modern stadion din țară va purta numele "Nicolae Dobrin", la fel ca vechea arenă sportivă care a fost demolată în luna ianuarie a acestui an.
Sursa anterior menționată mai scrie că, din cele 15.200 de locuri, 255 vor fi pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, iar 232 de locuri vor fi destinate jurnaliștilor. Valoarea estimată a investiției construcției, care va fi certificată UEFA 4, se ridică la 401 milioane lei, fără TVA.
Orașul din România unde va fi construit un nou centru de mari arși
În Târgu Mureș urmează să fie construit un nou centru de mari arși. Reprezentanții Ministerului Sănătății au emis ordinul de începere a lucrărilor.
Construcția esta a treia începută în ultimul an pentru unități sanitare dedicate pacienților cu arsuri grave, după Timișoara și București și va avea 7 nivele și va cuprinde 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.