Oraşul din România unde va fi construit un campus profesional de 22 milioane de euro. Banii provin din fonduri UE: "Cel mai mare proiect educaţional"
Vești bune pentru locuitorii unui oraș din România. Urmează să fie construit un campus profesional a cărui valoare va fi de aproximativ 22 milioane de euro. Banii provin din fonduri UE.
- Într-un oraș din România va fi construit un campus profesional de 22 milioane de euro
- Banii provin din fonduri UE
Orașul Galați va avea cel mai mare campus profesional regional. Investiţia va fi realizată cu fonduri PNRR și are o valoare de peste 20 de milioane de euro, scrie antena3.ro.
În Galați va fi construit un campus profesional în valoare de 22 milioane de euro
Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, au semnat deja proiectul în valoare de peste 20 de milioane de euro.
"Este cel mai mare proiect educațional, în valoare de peste 20 de milioane de euro, care se va realiza în Galați, cu fonduri PNRR. Am convingerea că împreună cu partenerii din acest consorțiu vom reașeza învățământul profesional pe baze noi, conform cerințelor pieței muncii la acest moment”, a spus Ionuţ Pucheanu, primarul Municipiului Galaţi.
Consorțiul gălățean, format din Primăria municipiului Galați, că lider de parteneriat, alături de Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu„ Galați, Thecon SRL, I.V Future, Șantierul Naval Damen Galați S.A, Grande Dolceria S.R.L., Inspectoratul Școlar Județean Galați și Inspectoratul Școlar Județean Brăila are ca scop „asigurarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual, prin dezvoltarea unui parteneriat cu operatorii economici selectați și cu alți parteneri relevanți pentru a adapta educația și formarea profesională la cerințele pieței muncii”, mai scrie sursa anterior menționată.
Cum va arăta campusul profesional din Galați
Potrivit informațiilor, campusul va avea sediul în municipiul Galați, pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 25 (Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu).
Elevii vor putea beneficia de spații de cazare (un cămin în care vor fi cazați tinerii ce nu locuiesc în Galați și urmează cursurile de învățământ dual), cantine, baze sportive (trei terenuri de sport multifuncționale, aflate în aer liber, ce vor putea fi folosite în timpul liber de către participanții la procesul educațional dual), săli de lectură, biblioteca, spații de recreere, spații pentru cursuri, laboratoare tematice și ateliere de lucru unde tinerii vor putea să își dezvolte aptitudini noi.