Orașul din România unde va fi construit un nou spital. Marcel Ciolacu: „Este o investiție de peste 145 de milioane de euro"
Astăzi, Guvernul României a aprobat construirea unui nou spital într-un mare oraș din România. Este vorba despre înființarea Spitalului Public al Sectorului 6, din Capitală. Iată ce a declarat Marcel Ciolacu.
- Într-un mare oraș din România va fi construit un nou spital
- Declarațiile făcute de Marcel Ciolacu
În această dimineață, Marcel Ciolacu a anunțat că a fost aprobată înființarea Spitalului Public al Sectorului 6 din București. Potrivit informațiilor antena3.ro, acesta urmează să fie primul spital public care a fost construit în București ultimele două decenii. Ar urma să aibă peste 300 de paturi și servicii medicale moderne.
În București urmează să fie construit un nou spital
În sectorul 6 al Capitalei urmează să fie înființat primul spital public. Unitatea spitalicească ar urma să aibă servicii medicale moderne și peste 300 de paturi.
„Vorbim de o unitate cu peste 300 de paturi și servicii medicale moderne. Este o investiție de peste 145 de milioane de euro, jumătate din sumă împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei," a declarat premierul.
Ulterior, Marcel Ciolacu a ținut să precizeze că primăria unui sector joacă un rol foarte important în dezvoltare.
„Iată că, la fel ca și cu extinderea metroului, o primărie de sector face un spital și nu primăria Capitalei - și cred că asta spune totul despre situația din București," a mai adăugat Marcel Ciolacu.
Orașul din România unde oamenii vor avea apă de izvor la robinete
Locuitorii din Craoiva vor beneficia, începând de anul acesta, de o investiție de amploare. Vor avea apă de izvor la robinete. Este vizată, potrivit informațiilor, reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri, precum și amenajarea incintei de captare Isvarna și o stație nouă de hipoclorit.
"Pentru orice așezare, mică sau mare, rurală ori urbană, apa este condiția esențială de existență, iar calitatea ei determină, într-un procent important, și calitatea vieții locuitorilor.
De aceea, și noi, la Primăria Craiova, ne-am angajat cu toate forțele în acest efort comun de a aduce apă de izvor la robinetele craiovenilor, printr-un traseu de conducte și procese de epurare la standarde europene.Lucrările au fost și sunt complexe, cuprind subtraversări sau supratraversări de cursuri de apă sau drumuri. Apa de la Isvarna va parcurge, prin acest nou traseu, 14 localități beneficiare din Gorj și Dolj și va ajunge, în curând, la robinetele craiovenilor”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia - Olguța Vasilescu.