Orașul din România unde va fi deschisă o școală de meșteșugărit. Va fi prima de acest fel din țară: "Aducem arta tradițională românească..."
Vești bune pentru persoanele care își doresc să își aprofundeze cunoștințele în arta tradițională românească. Anul acesta, în România, urmează să fie deschisă prima școală de meșteșugărit din țară. Investiția se ridică la 2,5 milioane de euro.
- Într-un oraș din România va fi deschisă o școală de meșteșugărit
- Va fi prima de acest fel din țară
Inițiativa de a deschide o școală de meșteșugărit face parte din Proiectul Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor, finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, scrie antena3.ro.
Orașul din România unde va fi deschisă o școală de meșteșugărit
Anul acesta va fi deschisă prima școală de meșteșugărit, în Casa Artelor, de Muzeul Astra din Sibiu. Investiția se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.
Potrivit informațiilor care au fost transmise prin intermediul unui comunicat al muzeului, investiția este realizată deja în proporție de 85% și a inclus renovarea completă a unei case de patrimoniu din Piața Mică a Sibiului.
"Prin Casa Artelor ne-am dorit să aducem arta tradițională românească mai aproape de publicul tânăr, să o facem mai accesibilă și, totodată, să îi asigurăm longevitatea. Credem cu tărie că muzeele și locurile de cultură trebuie să facă eforturi pentru a se apropia de public, de copii și de tineri în special, pentru că aceștia vor duce mai departe moștenirea noastră culturală”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului Astra.
Așadar, începând din acest an, o mulțime de copii din întreaga țară vor putea participa la ateliere de meșteșugărit în cadrul Casei Artelor și vor putea astfel să descopere arta tradițională românească. Vor învăța să lucreze cu lemn, lut, să picteze motive folclorice românești și să coasă ii și ștergare tradiționale.
Orașul din România unde a fost inaugurată cea mai modernă clădire pentru medicină legală din sud-estul țării
O clădire cu trei etaje și cu o suprafață totală de aproximativ 2.300 de mp a fost construită de la zero în Galați. Investiția, care s-a ridicat la 11 milioane de lei, fonduri asigurate din bugetul propriu al județului, are o suprafață totală de aproximativ 2.300 de mp.
"Am construit de la zero o clădire pentru secțiile de Anatomie Patologică și Medicină Legală, unde anual sunt examinate mii de cazuri și de probe de laborator. Este o investiție extrem de necesară, prin care asigurăm respectul pentru persoanele decedate și creăm cadrul necesar pentru soluționarea unor cazuri complexe, de la analiza unor probe biologice din sfera tumorilor, la examinarea probelor toxicologice ale conducătorilor auto sau la investigarea unor agresiuni.”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, scrie sursa anterior menționată.