Ouăle de țară, mai scumpe decât cele produse în ferme industriale. Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să mânânci bio
Prețurile au crescut destul de mult în ultima perioadă așa că, mai ales românii care își doresc să ducă un stil de viață sănătos, sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a cumpăra diverse produse bio. Cât a ajuns să coste un ou de ţară.
- Ouăle de țară, mai scumpe decât cele produse în ferme industriale
- Un singur ou costă mai mult decât un kilogram de mere
- Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să mânânci bio
În ultima perioadă, ouăle de țară, provenite de la găini crescute în curțile gospodarilor, sunt la mare căutare. Tot mai multe persoane sunt dispuse să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a mânca sănătos și gustos, decât să dea mai puțini bani pe un astfel de produs de pe rafturile marilor magazine din țară.
Ouăle de țară, mai scumpe decât cele produse în ferme industriale
Persoanele care trăiesc în oraș par să prefere, mai nou, ouăle de ţară în detrimentul celor care se regăsesc pe rafturile marilor magazine. Deși sunt duble ca preț, oamenii preferă să mânânce un ou provenit de la găini crescute în aer liber şi hrănite cu uruială preparată chiar de către gospodari.
Odată cu creșterea prețului la furaje a crescut, evident, și prețul ouălor de țară. Astfel că, un ou de ţară are un preț dublu, sau chiar mai mult, comparativ cu cel produs în ferma industrială. Un ou de țară poate ajunge să coste chiar și 2,5 lei bucata, însă prețul lui pornește de la 1,3 lei. Evident, dacă vorbim despre ouă provenite de la rase inedite de găini, prețurile sunt şi mai mari. Pot ajunge chiar și la 5 lei bucata, pentru un ou de ţară fără colesterol de la rasa de găini Araucana.
Potrivit monitorizării Comisiei Europene, prețul ouălor a început să crească de la începutul anului trecut și de atunci nu s-a mai oprit.