Pacienții COVID-19 ai spitalului din Lețcani, traferați în alte unități medicale din cauza frigului: ”Instalația de căldură este inadecvată”
Românii care au devenit, din păcate, pacienți COVID-19 ai Spitalului Modular Lețcani sunt acum tranferați în alte unități medicale. Motivul? Conform directorului DSP Iași, instalația de căldură este inadecvată.
- Zeci de pacienți COVID-19, mutați de la Lețcani, din cauza frigului.
- Bolnavii au fost mutați în alte spitale din Iași.
Zeci de milioane de euro s-au băgat în Spitalul Modular de la Lețcani, însă când pandemia de coronavirus a făcut ca în celelalte unități spitalicești din țară situația să fie una critică, pacienții nu au putut fi transferați aici, căci unitată medicală a fost închisă din cauza defecținunii sistemului electric și de încălzire.
Pacienții de la Lețcani, infectați cu COVID-19, transferați din cauza frigului
Însă, deși recent a fost redeschis, medicii de la spitalul din Lețcani, de teama unor eventuale explozii sau incendii, așa cum s-a întâmplat la Piatra Neamț sau la Constanța, au tratat până acum zeci de pacienți cu geamurile deschise, chiar și pe timpul nopții. Asta deși, spun reprezentanții Euronest, in punct de vedere tehnic, spitalul nu prezintă nicio defecțiune
Pentru că în ultimele zile, temperaturile, mai ales pe timpul nopții, au fost și vor continua să fie foarte scăzute, chiar sub zero grade Celsius, instalația de căldură a unității medicale nu face față, ceea ce a făcut ca medicii să caute soluții pentru pacienții cu forme medii și severe de COVID-19.
Astfel că, după ce au fost tratați chiar și la 12 grade Celsius, deși bolnavilor li se recomandă un mediu călduros, unde să fie între 21 și 24 de grade, astăzi, 11 noiembrie, aceștia au fost transferați către alte spitale din Iași.
„Instalația de căldură a Spitalului Lețcani este, după cum știm, una inadecvată pentru temperaturile de la noi și având în vedere că în cursul nopților următoare temperaturile vor scădea sub zero grade trebuie să căutăm soluții de a preveni o astfel de situație. În momentul de față, firma angajată de către Asociația Euronest a transmis că a găsit soluţii pentru rezolvarea problemei, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative în cazul în care solițiile lor nu vor da rezultate. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia în care pacienţii să fie supuşi la hipotermie. Soluţia este să creăm o serie paturi de terapie intensivă în spațiile din celelalte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, informează DIGI24.