Până în ce dată se acordă voucherele de vacanță românilor. Guvernul a schimbat legea: ”Indiferent de sistemul de...”
Românii așteaptă să primească voucherele de vacanță, cu care să își organizeze concediile. Vestea că acestea ar putea să fie acordate și angajaților de la privat, după o perioadă în care doar cei de la stat le-au primit, a fost o reală bucurie pentru oameni. Iată până în ce dată se vor acorda și ce spune mesajul transmis de Guvern, având în vedere că legea a fost schimbată.
- Voucherele de vacanță se acordă după noi reguli
- Până la ce dată le vor primi românii
Situația financiară a românilor a fost afectată de inflație, motiv pentru care au lăsat la o parte planurile de a merge în concedii. Însă, acest lucru se va schimba după ce vor primi voucherele de vacanță, cu sume considerabile. Guvernul a transmis un nou anunț, în care este specificată data până la care se vor acorda, dar și cine le poate primi.
Până în ce dată se acordă voucherele de vacanță pentru români
Voucherele de vacanță sunt o alternativă bună pentru cei care vor să plece în concendiu cu bani proprii mai puțini, alături de familie. Ei bine, oamenii au mult timp la dispoziție să își organizeze o excursie, deoarece acestea vor fi acordate până în ultima zi din 2026, iar acest lucru ar putea să se prelungească.
De asemenea, este important de știut că valoarea cuantumului calculat pentru perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026 este de 1.450 lei.
Acești bani îi vor primi angajații de la stat, iar de curând, și angajații din mediul privat, unde angajatorul a luat această decizie. Acest lucru reprezintă o noutate pentru români.
”Începând de la 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial (…) toți angajatorii, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, adică vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”, precizează textul din Senat, conform gândul.ro.
Ce trebuie să știi când mergi în vacanță cu vouchere
Românii au primit multe tipuri de vouchere în acest an, însă care au venit cu restricții. Ei bine, acest lucru nu se întâmplă și în cazul celor de vacanță. Tot ce trebuie să facă un angajat care a primit vouchere de vacanță și dorește să își plătească vacanța cu ele este să se asigure că hotelul și restaurantul pe care le-a ales au parteneriat cu firma care a emis aceste vouchere.
De asemenea, este important de știut că acestea nu pot fi vândute, iar cei care aleg, totuși, să facă acest lucru, vor fi amendați cu 26.600 de lei.