Panică pentru șoferii de pe DN1. Un urs a ajuns pe carosabil și a fost lovit de două autoturisme
Luni seara a fost panică pentru șoferii de pe DN1, în apropierea localității Nistorești. Un urs a ieșit din pădure pe șosea și a fost lovit de două autoturisme. Din păcate, accidentul i-a fost fatal animalului, iar mașinile au suferit pagube materiale.
- Panică pentru șoferii de pe DN1
- Un urs a ajuns pe carosabil și a fost lovit de două autoturisme
Șoferii de pe DN 1 au avut parte de panică în timpul nopții. În localitatea Nistorești, un urs a ieșit pe strada principala și a fost izbit de două autoturisme.
Panică pe DN1 din cauza unui urs
Ursul a ieșit pe Drumul Național 1, în localitatea Nistorești, luni seară, în jurul orei 23:00. Animalul care părăsise pădurea a sfârșit cumplit, fiind lovit de două mașini care circulau în mod regulamentar pe șosea.
Șoferii implicați în accident au mărturisit că nu au putut evita impactul cu ursul care a ieșit pe șosea. Animalul a fost preluat de personalul de la Fondul cinetic din zonă. Autoturismele au suferit avarii majore, dar nu au existat victime.
Urșii devin tot mai numeroși în România
Populația de urși este în creștere în România. În anul 2023 s-a făcut un studiu cu privire la numărul mamiferelor din întreaga țară, iar raportul a arătat că populația lor este cuprinsă între 7.536 şi 8.093 exemplare. Densitatea medie este de aproximativ 11 animale la 100 de kilometri pătrați.
În anumite zone din țară, numărul este mult mai mare. Habitatul preferat al urșilor fiind Curbura Carpaților. În 2016 un studiu arată că pe teritoriul României se regăseau între 5.900 și 6.500 de exemplare, semn că s-au înmulțit în ultimii opt ani.
”Din studiu reiese că avem o creştere constantă a populaţiei de urs din România. Fiind un studiu ştiinţific, nu este loc de păreri personale. (...) Punctul de vedere al Ministerului Mediului este că o creştere constantă a populaţiei de urs din România generează o creştere constantă a interacţiunilor, a conflictelor om-urs şi o creştere constantă a numărului şi valorii pagubelor generate de această specie. Aceste lucruri se văd din plăţile pe care le facem anual, se văd din numărul de dosare de pagubă, din rapoartele făcute împreună cu celelalte instituţii”, a afirmat Tanczos Barna, după publicarea raportului din 2023.