Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în spatele gratiilor. Tribunalul le-a respins contestația. Decizia este definitivă
Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii staţiei GPL din Crevedia, rămân în continuare în arest preventiv. Tribunalul Bucureşti a respins contestația depusă de avocații acestora, care solicitau ca afaceriștii să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu, și a decis ca aceștia să rămână în spatele gratiilor. Decizia este definitivă.
- Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă rămân în arest preventiv
- Tribunalul Bucureşti a respins contestația
- Decizia este definitivă
Potrivit stiripesurse.ro, în urmă cu mai bine de 10 zile, pe data de 6 septembrie, Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată atunci de Judecătoria Sectorului 5. Ulterior, avocații afaceriștilor au contestat această măsură și au solicitat să fie cercetaţi în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Astăzi, Tribunalul le-a respins contestaţia, ca nefondată, iar decizia este definitivă.
Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în spatele gratiilor
Patronii staţiei GPL de la Crevedia rămân în spatele gratiilor. Tribunalul Bucureşti a respins contestația afaceriștilor de a fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu, ca nefondată, decizia fiind definitivă.
Pe data de 6 septembrie, potrivit stiripesurse.ro, procurorul care anchetează dosarul exploziilor şi incendiului de la Crevedia, a cerut instanţei ca cei doi afaceriști să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Cauza? Timp de cel puţin trei ani au promovat, sistematic, o politică bazată „pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”, în pofida deciziilor administrative ale autorităţilor. De asemenea, inculpaților le-a fost pus sechestru pe mai multe bunuri.
„Totodată, în cursul zilei de azi, 6 septembrie 2023, procurorul de caz a emis o ordonanţă de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că în cauză este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii şi pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare”, au arătat reprezentanţii Parchetului.
Confirmarea cauzei deflagrațiilor de la staţia GPL din Crevedia. Ce arată referatul procurorilor
În referatul procurorilor a fost menţionată cauza exploziei de la Crevedia. Se pare că, într-adevăr, exploziile ar fi fost cauzate de scurgerile de gaze de la autocisterne sau cisterne-depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere.
"Cu ocazia examinării epavei autocisterne aflate în curte, lângă gardul dinspre stradă, s-a constatat că nu mai prezintă pe tamburul din zona de distribuție a gazului reminiscențe ale furtunului folosit pentru distribuția gazului. Exploziile au fost cauzate, cel mai probabil de scurgerile de gaze de la autocisterne sau cisterne-depozit amplasate în curtea firmei și de existența unei surse de aprindere.
Cercetarea la fața locului a condus la identificarea și ridicarea din curtea imobilului a resturilor metalice. De asemenea, aceste aspecte indică faptul că, cel mai probabil, înainte de producerea incendiului și a exploziilor, cei doi angajați ai firmei începuseră activitățile de transvazare GPL din autocisternă utilizată de către cel din urmă în cea utilizată de către primul prin derularea furtunului de pe tambur și orientarea acestuia pe sub autocisterna lui spre cealaltă", se arată în referatul procurorilor.