Patronii unor azile de lux, acuzați că vindeau cadavrele bătrânilor / Anchetatorii au dezgropat detalii șocante
După desciderile anchetatorilor la așa numitele „azile ale groazei”, unde s-a probat faptul că zeci de bătrâni au fost torturați în mod inimaginabil pentru ca persoane strans legate de mediul politic să poată aduna, în mod nemeritat, averi fabuloase, ies la suprafață noi amănunte șocante despre afacerile cu seniori din București și Județul Ilfov. În acest sens, anchetatorii au aflat că administratorii de azile au făcut comerț inclusiv cu cadavrele oamenilor pe care i-au îngrijit.
- Firmele de pompe funebre licitau pentru cadavrele bătrânilor
- Afacerile cu cadavre, practicate de majoritatea azilelor din București și Ilfov
Cercetările polițiștilor și procurorilor DIICOT din deja celebrul dosar al „azilelor groazei” a deschis o adevărată cutie a Pandorei, după ce au ieșit la iveală o mulțime de amănunte care, până acum, erau cunoscute doar în cercul restrâns al patronilor de azile. Surse din rândul anchetatorilor susțin că, în timp ce strângeau probe împotriva presupușilor torționari, polițiștii ar fi descoperit o situație sinistră, extinsă, cel puțin, la majoritatea azilelor de bătrâni din București și județul Ilfov. Sursele citate au dezvăluit, pentru Spynews, că, pentru un ban în plus, aceștia ajunseseră să vândă, la propriu, cadavrele oamenilor pe care îi avuseseră în grijă.
Potrivit legii, un azil care nu are morgă proprie nu poate să țină o persoană decedată mai mult de două ore. După această perioadă, trupul trebuie depus la o morgă autorizată. Aici, spun polițiștii, intervine concurența între firmele de pompe funebre, care, după preluarea persoanei decedate urmează să pregătească cadavrul pentru înmormântare. Pentru a face câștig, administratorii azilelor predau corpurile celor decedați numai firmelor care sunt dispuse să achite sume ce pornesc de la 1.500 de lei. Sursele citate au precizat că, în final, pentru a-și recupera paguba, reprezentanții societăților de pompe funebre găsesc variante prin care strecoară șpaga dată la azil în nota de plată a familiei celui decedat.