Peste 120 de clădiri au fost avariate după valul de cutremure din Gorj. Bilanțul făcut de autorități
Peste 810 replici au fost înregistrate până în prezent, de la cutremurele de magnitudine 5,2 şi 5,7 care s-au produs în Gorj pe 13 şi 14 februarie. În urma seismelor, autorităţile din judeţul Gorj au finalizat evaluarea pagubelor produse. Peste 120 de clădiri au fost avariate.
- Autoritățile din Gorj au făcut bilanțul clădirilor avariate
- Peste 120 de imobile printre care și două obiective turistice au fost afectate
Potrivit autorităților din judeţul Gorj, după valul de cutremure, ”s-a constatat că s-au produs pagube la 121 de clădiri”. Două obiective turistice au fost afectate, 27 de unităţi de învăţământ, 17 instituţii publice, o unitate medicală, 20 de lăcaşuri de cult și 24 de blocuri de locuinţe.
Peste 120 de clădiri au fost avariate după valul de cutremure din Gorj
În cursul zilei de azi, printr-un comunicat de presă, Comitetul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) Gorj a transmis că, în urma cutremurelor, s-au produs pagube la 121 de clădiri.
”Comisiile mixte s-au deplasat la toate locaţiile unde au fost semnalate probleme, iar din evaluările vizuale s-a constatat că s-au produs pagube la 121 de clădiri, astfel: 27 de unităţi de învăţământ; 17 instituţii publice; o unitate medicală; 20 de lăcaşuri de cult; 5 operatori economici; 2 obiective turistice; 24 blocuri de locuit; 22 de construcţii cu destinaţia casă de locuit, 3 alte construcţii. S-a urmărit, cu prioritate, evaluarea clădirilor care au destinaţia blocuri de locuit şi case de locuit pentru ca utilizatorii acestor clădiri să nu fie puşi în pericol şi să fie informaţi despre eventualele pericole. Din fericire, în ceea ce priveşte aceste categorii de construcţii vă comunicăm faptul că nu au fost constatate vizual elemente ale structurilor de rezistenţă afectate” transmite, miercuri, printr-un comunicat de presă, Comitetul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI) Gorj.
În perioada imediat următoare, clădirile care au ca destinație unități de învăţământ, vor fi reabilitate de către autorităţile locale.
”În ceea ce priveşte activitatea elevilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va lua decizii de relocare a elevilor din spaţiile afectate sau comasare a acestora, astfel încât să nu existe niciun fel de pericole în ceea ce-i priveşte pe elevi şi cadrele didactice. Măsurile adoptate vor fi comunicate în timp util de către reprezentanţii fiecărei unităţi şcolare pentru a ajunge în cel mai scurt timp la elevi şi la părinţi”, mai transmit autorităţile judeţene din Gorj.
Potrivit informațiilor, cetăţenii care deţin asigurare pentru locuinţele afectate de cutremur pot iniţia demersurile pentru despăgubire.