Plajele românești vor fi refăcute! Noile fâșii de pământ vor fi late de 100 de metri, iar nisipul fin va fi adus din largul stațiunii Mamaia
Vești bune pentru turiști și nu numai! Plajele din mai multe stațiuni din România vor fi refăcute! Potrivit informațiilor, noile fâșii de pământ vor fi late de 100 de metri, iar nisipul fin va fi adus din largul stațiunii Mamaia. Lucrările de consolidare nu vizează însă și epava din Costinești.
- Vor fi refăcute mai multe plajele din mai multe stațiuni
- Noile fâșii de pământ vor fi late de 100 de metri
- Nisipul fin va fi adus din largul stațiunii Mamaia
Vor fi refăcute zone în care plajele nu au existat niciodată natural sau au fost înghițite de apă. Este vorba despre Cap Aurora, Saturn, și Jupiter, scrie stirileprotv.ro. De asemenea, zonele periculoase din Costinești vor dispărea iar stațiunea va câștiga 16 hectare.
Plajele românești vor fi refăcute
Stațiunea Tineretului este una dintre stațiunile care vor fi modificate. Aproape 80 de milioane de euro vor fi investiți acolo. Potrivit informațiilor, noile fâșii de pământ vor fi late de 100 de metri și vor include cinci diguri, dar și o plajă submersă care se va adânci lin la fiecare 42 de metri, scrie stirileprotv.ro. Nisipul fin va fi adus din largul stațiunii Mamaia.
Lucrările de consolidare și reamenajare nu includ însă și celebra epavă Evangelia, unul dintre simbolurile Costineștiului.
„Din păcate nu avem niciun răspuns pentru epavă, am văzut în mass-media o interpelare în Parlament. Poate vor veni cu un proiect și nu cred că se va mai putea consolida, dar măcar să securizăm cumva și poate ne mai bucurăm câțiva ani de ea”, a declarat Dorin Jeanu, primarul din Costinești, potrivit aceleiași surse menționate anterior.
Apariție neobișnuită pe o plajă, în Eforie Nord
În luna august a acestui an, pe litoralul românesc a avut loc o apariție rară. Imaginile cu o vidră care se plimbă la malul mării au devenit virale pe internet. Chiar și biologii au susținut că apariţia vidrei pe plajă este un eveniment rar.
”Vidra este un animal de apă dulce. Marea Neagră este puţin sărată şi ar putea să ajungă şi în Marea Neagră în mod natural. Dar, cel mai probabil este o prezenţă eratică (...) În mod normal, vidra nu este un animal foarte prietenos cu omul. Este, dimpotrivă, un animal destul de reticent faţă de prezenţa.”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, doctor în Ştiinţe, pentru www.dobrogea.tv.