Premierul Florin Cîțu, despre incendiul de la Spitalul de Copii din Iași: ”Nu ştim de la ce a pornit”
În urma incendiului izbucnit acum câteva ore la Cluj, la Spitalul de Copii, premierul Florin Cîțu a venit cu primele declarații în urma tragediei. Premierul României a explicat că s-a reuşit evitarea unei tragedii, deoarece nu există nicio victimă. Iată care a fost, de fapt, cauza incendiului!
- Nu există victime în urma incendiului de la Spitalul de Copii
- În zona afectată nu se derula nicio activitate
Premierul Florin Cîţu a afirmat că, din fericire, la Cluj s-a reuşit evitarea unei tragedii și nu a existat nicio victimă în urma incendiului izbucnit la Spitalul de Copii.
Florin Cîțu, primele declarații despre incendiul de la Spitalul de Copii din Iași
Conform declarațiilor premierului Florin Cîțu, incendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie realibitată în toamna acestui an, așadar în zona afectată nu se desfășura nicio activitate.
”Am evitat o tragedie, este foarte bine. Nu avem victime, în primul rând. Incendiul a avut loc într-o zonă care urma să fie realibitată în toamnă. Au fost evacuate persoane doar preventiv, fumul nu a ajuns la nicio persoană”, a declarat Florin Cîțu.
Premierul a mai spus că deocamdată nu se cunoaște cauza reală a izbucnirii incendiului și că ar putea fi de la o instalaţie electrică. Zona afectată ar fi, de fapt, o zonă tampon, un cabinet medical și nu un salon.
30 de persoane au fost evacuate de urgență după izbucnirea incendiului
Așadar, Florin Cîțu a explicat că activitatea spitalului nu este afectată, deoarece în acea zonă tampon nu se derula niciun fel de activitate. Mai mult decât atât, premierul României a declarat că după tragedia de la Piatra Neamţ, există deja anumite măsuri care vor fi implementate în toate spitalele, pentru a nu mai exista astfel de tragedii.
În urma incendiului, 30 de persoane au fost evacuate, dintre care 12 fiind copii și 18 însoțitorii lor. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri, care au intervenit pentru a stinge flăcările cu şase autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de transport victime multiple, o autoscară, o cisternă şi două ambulanțe.
Florin Cîțu a mai subliniat că așteaptă date de la Ministerul Sănătății pentru a afla dacă s-au implementat sau nu măsuri pentru a putea preveni izbucnirea incendiilor în spitalele din România.