Prima mașină prezentă în România care se blochează dacă nu îți plătești ratele. Pică întâi GPS-ul, aerul condiționat și radioul
În momentul de față, dacă nu plătiți factura la curent, veți rămâne fără lumină, neplatind pentru internet, veți rămâne fără cablu și Wi-Fi, dar vă puteți imagina că, dacă nu plătiți ratele pentru mașină, veți merge pe jos iar autoturismul se va bloca?! Prima mașină prezentă în România care se bochează dacă nu îți achiți datoria. Pică întâi GPS-ul, aerul condiționat și radioul.
- Prima mașină prezentă în România care se bochează dacă nu îți plătești ratele
- Pică întâi GPS-ul, aerul condiționat și radioul
Ford a dezvoltat o nouă invenție, încă nebrevetată, care are ca scop pedepsirea clienților care nu își achită creditul pentru mașina achiziționată. Ca urmare a neplății, autoturismul va avea, în primp fază probleme cu aerul vondiționat, GPS-ul, radioul și va reda un sunet enervant care ar deranja șoferul.
Prima mașină prezentă în România care se bochează dacă nu îți plătești ratele
Un nou brevet permite companiei Ford să construiască mașini care ”iau singure măsuri” în cazul în care proprietarul rămâne în urmă cu plățile, redând sunete enervante, sau chiar conducându-se înapoi la vânzător.
Firma își imaginează că mașina se întoarce la showroom sau, dacă valoarea autoturismului este mică, se va conduce la un depozit de deșeuri. Deși la prima vedere poate fi un mod inovativ, un expert în securitate avertizează că sistemul propus ar putea fi folosit pentru a fura mașini de la distanță.
Cum funcționează sistemul
Brevetul, care a fost depus în 2021, dar a fost acordat abia săptămâna trecută, descrie modul în care sistemul ar fi activat dacă proprietarii mașinii nu răspund la mesajele prin care sunt informați că au rămas în urmă cu plățile. În acel moment, s-ar folosi mai întâi o serie de măsuri pentru a face mașina greu de condus, apoi imposibil. În cele din urmă, ca ultimă soluție, autoturismul s-ar întoarce singură în showroom.
Sistemul ar putea începe prin a dezactiva funcții precum navigația GPS, radioul sau aerul condiționat, pentru a crea ceea ce brevetul descrie drept „un anumit nivel de disconfort” pentru proprietar. Dacă acest lucru nu funcționează, brevetele sugerează să se permită mașinii să creeze un „sunet neîncetat și neplăcut”, cum ar fi un clopoțel sau un bip, de fiecare dată când proprietarul intră înăuntru.