Live acum Acces Direct
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Prim-procurori, în fața instanței, într-un scandal de 200 de milioane de euro / „Judecătoarea cu epoleți” le-a pus gând rău

Prim-procurori, în fața instanței, într-un scandal de 200 de milioane de euro / „Judecătoarea cu epoleți” le-a pus gând rău

De Narcis Voica.
Publicat pe 25.03.2023 la 23:36 Actualizat pe 25.03.2023 la 23:36

După ce a acuzat de fapte grave mai mulți magistrați și polițiști – reclamații care nu s-au confirmat -, mandatara Carmen Păștin, supranumită „Judecătoarea cu epoleți”, a decis să-i cheme la tribunal și pe prim-procurorii unor Parchete din Capitală, într-un mega-dosar, cu o miză uriașă: 200 de milioane de euro.

În calitate de mandatară a fiicei sale, Carmen Păștin – fostă judecătoare, fostă avocată și fostă angajată MAI, de unde și porecla de „Judecătoarea cu epoleți” - a deschis un proces de grănițuire, pentru un imobil extrem de valoros din Capitală. În paralel, a formulat și plângeri penale, însă procurorii au clasat dosarele.
Stabileşte în sarcina revizuentei obligaţia de a achita o taxă judiciară de timbru aferentă cererii de chemare în garanţie de 10.003.605 lei şi de 2.798,88 lei. Citează revizuenta cu menţiunea de a depune dovada de achitare a taxei judiciare de timbru aferentă cererii de chemare în garanţie de 10.003.605 lei şi de 2.798,88 lei până la termenul de judecată acordat, sub sancţiunea anulării. Cu drept de reexaminare împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru în termen de 3 zile de la comunicare şi cu drept de a formula cerere de acordare ajutor public judiciar în termen de 5 zile de la comunicare”, a hotărât instanța.

În cadrul aceluiași dosar, Carmen Păștin a solicitat înlocuirea judecătorului, pe motiv că acesta n-ar fi echidistant, însă instanța i-a respins cererea.


Notărițele penale

Carmen Păștin a făcut afaceri și cu una dintre notărițele arestate în decembrie 2022 - Lidia Seceleanu și Eugenia Cuțaru - pentru că au furat mai multe case și terenuri, folosind documente false. Pentru unele dintre tranzacții, Păștin a ajuns să se judece cu Eugenia Cuțaru, iar procesele sunt în plină desfășurare.
Iată ce spune Direcția Națională Anticorupție despre cele două notărițe arestate:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 decembrie 2022, a inculpaților:

SECELEANU LIDIA SIMONA, notar public, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- luare de mită (două fapte),
- fals intelectual, comise în formă simplă și continuată (19 fapte),
- abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, comise în formă simplă și continuată (16 fapte),

CUȚARU EUGENIA, notar public, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- instigare la fals intelectual în formă continuată (două fapte),
- instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată
”.


Numele mandatarei Carmen Păștin a fost vehiculat în mai multe retrocedări buclucașe, dar și în dosare cu nume celebre precum Cătălin Păștin - actualul adjunct al Poliției Capitalei - și celebrul designer Adina Banea. Recent, SPYNEWS a dezvăluit că adjunctul șefului DGPMB a fost cercetat penal, după ce Carmen Păștin l-a acuzat de comiterea unor infracțiuni. Ofițerul de poliție a fost găsit nevinovat, însă Carmen Păștin a atacat ordonanța Parchetului în instanță. Procesele au durat câțiva ani, iar la final s-a demonstrat că polițistul Păștin era nevinovat.


Despre plângerile formulate împotriva sa de mandatara Carmen Păștin, Cătălin Păștin a ținut să precizeze, din start, că nu există niciun grad de rudenie între el și fosta judecătoare, ci că este vorba doar de o coincidență de nume.
Conform adjunctului DGPMB, scandalul a plecat de la vânzarea unui autoturism, iar el ar fi preferat să facă tranzacția cu fosta judecătoare tocmai pentru că i s-a părut interesant că, întâmplător, aveau același nume de familie. Coincidența care la început părea una fericită s-a dovedit a fi un blestem pentru ofițerul de poliție.



Nu doar polițiștii, procurorii și judecătorii au fost târâți în scandaluri penale de „Judecătoarea cu epoleți”, ci și un designer celebru: Adina Banea. Despre scandalul cu fosta judecătoare Carmen Păștin, Adina Banea (foto sus) declara, în 2019, la Antena Stars: „Am fost jefuită. Am făcut un contract de închiriere cu nişte doamne şi, având în vedere că imobilul nu era branşat la electricitate, am spus că voi semna, pentru că eram constrânsă să semnez cât mai rapid, urmând ca pe data de 15 (decembrie 2018 – n.r.) să dau diferenţa. Urma în acest timp să se rezolve problema cu electricitatea. Pe data de 12 şi 13 am realizat transportul bunurilor mele, utilaje noi, grele, multe, frumoase, în valoare de 90 de mii de euro doar ele. În aceeaşi seară ne-am branşat la curent electric, urmând să branşăm şi centrala. Proprietara nu era acolo şi când am făcut branşarea, a fost o inundaţie la etajul 3 al clădirii. Nici eu nu eram prezentă. Oamenii au încercat să facă tot ce au putut (...) Proprietara (Carmen Păștin – n.r.) a spus că va veni, a stat trei minute şi a plecat, dar nu înainte de a avea pretenţia de a schimba yala, pentru că fostul chiriaş ar fi fost responsabil. A doua zi a venit, eu nu eram acasă şi eu eram hotărâtă să nu mai stau acolo (...) Apoi, ea a schimbat yala. Pe 14 decembrie am încercat să iau legătura, dar m-a ameninţat pentru distrugerea casei".



După ce presa a prezentat pe larg cazul Adinei Banea, și alte persoane au susținut că ar fi fost victimele fostei judecătoare și au declarat că au depus mai multe plângeri la Primărie, la Poliție, la Parchet, la Judecătorie, inclusiv la DIICOT.
Pe de altă parte, Carmen Păștin i-a acuzat pe reclamanții respectivi de infracțiuni grave, printre care posesie de droguri și rele tratamente aplicate minorilor și, de asemenea, i-a acuzat pe anchetatori de comiterea unor abuzuri - acuzații care nu s-au confirmat.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Prim-procurori, în fața instanței, într-un scandal de 200 de milioane de euro / „Judecătoarea cu epoleți” le-a pus gând rău
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Cum se simte Elena Matei de la Chefi la cuțite însărcinată cu primul copil. Va naște peste cinci săptămâni: „De câteva zile...”
  • Cum se simte Elena Matei de la Chefi la cuțite însărcinată cu primul copil
  • Va naște peste cinci săptămâni
Stiri interne
Accident rutier în Vrancea! Șase persoane au ajuns la spital după ce trei mașini s-au ciocnit violent
  • Accident rutier în Vrancea!
  • Șase persoane au ajuns la spital după ce trei mașini s-au ciocnit violent
Stiri interne
Familia Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, copleșită de durere, la mormântul ei: „Universul nostru”. Cum arată locul de veci la o lună de când a fost înmormântată
  • Familia Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, copleșită de durere, la mormântul ei
  • Cum arată locul de veci la o lună de când a fost înmormântată
Meteo
Anunț ANM de ultim moment! Meteorologii anunță ploi, vijelii şi grindină în România. Care sunt cele mai afectate localităţi din țară
  • Anunț de ultimă oră al meteorologilor
  • Specialiștii anunță ploi, vijelii şi grindină
  • Care sunt cele mai afectate localităţi din țară
Stiri interne
Sfârşit tragic pentru un tânăr român, în Italia. Ștefan a murit în noaptea de Înviere. Avea 20 de ani / FOTO
  • Un român și-a pierdut viața într-un tragic accident de mașină, în Italia
  • Ștefan a murit în noaptea de Înviere
  • Avea 20 de ani
Horoscop
Horoscop săptămânal 6 - 12 mai 2024: Leii au preocupări de natură financiară
  • Horoscopul săptămânii 6 - 12 mai 2024
  • Astrologul Remus Ionescu a vorbit despre fiecare zodie
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
recomandare pe as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Romania TV
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Romania TV
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol! ''Mi se pare aberant''
recomandare pe antena3.ro
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre pensii. Cine sunt românii care nu primesc pensia înainte de Paşte
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 4 mai 2024. Balanțele au o viața amoroasă incitantă, Scorpionii trebuie să aibă grijă la sănătate
recomandare pe antena3.ro
Noua lege a salarizării nu va afecta salariile de la stat. Categoriile de bugetari care primesc majorări semnificative | Anunțul ministrului Muncii
recomandare pe playtech.ro
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
recomandare pe playtech.ro
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai le trimite pe femei la cratiţă, de Sărbătorile Pascale: „Corect în fața lui Dumnezeu, e normal să faci mâncare pentru bărbatul tău!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Guvernul, îngropat în datorii! Cum sunt afectați angajații de noile împrumuturi ale statului
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești proaste pentru o categorie de pensionari! Ei NU vor primi pensia înainte de Paște!
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut