Prințul Emanuel, declarație neașteptată despre uciderea ursului Arthur: „Îmi cer scuze”
Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a ucis pe Ursul Arthur, cel mai mare exemplar brun din România, primind pentru el suma de 7.000 de euro, a vorbit pentru prima oară de la nefericitul eveniment și de la izbucnirea scandalului internațaional. Moștenitorul regal susține că nu el a fost cel care i-a luat viața animalului și că are și dovezi pentru acest lucru, însă își cere scuze pentru toate cele petrecute.
- Prințul Emanuel a decis să vorbească
- Ce spune moștenitorul regal despre crima comisă
- L-a ucis sau nu pe ursul Arthur
Printul Emanuel de Liechtenstein rupe tăcerea, după scandalul imens izbucnit odată cu uciderea celui mai mare exemplar de urs brun din România, Arthur, contra sumei de 7.000 de euro. Moștenitorul tronului susține că nu el a ucis animalul, ursul fiind catalogat ca „periculos” și eliberat special pentru a fi lichidat.
Prințul Emanuel, primele declarații după uciderea ursului Arthur
Ba mai mult, prințul susține că are dovezi fotografice care să demonstreze că ursul împușcat și ucis de el nu a fost Arthur, ci un alt animal similar. Totuși, prințul Emanuel și-a cerut scuze pentru toate întâmplările neplăcute, dar mai ales pentru moartea regetabilă a celui mai mare urs din România.
„După ce un urs a pătruns frecvent în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile. Îmi pare extrem de rău și prezint scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite. Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului”, a declarat prințul, potrivit publicației Fronen Zeitung, citată de DC News.
Din fericire, blana specială a ursului Arthur va rămâne în România, fără să ajungă în casa prințului străin, după cum a dat asigurări chiar ministrul Mediului. Tanczos Barna susține că scoaterea a trofeului reprezintă faptă penală.
„Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu pleacă nici într-un fel din țară. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii. Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu pot să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul Mediului.