Procurorul DNA prins beat la volan, dat pe mâna judecătorilor de propria nevastă / Magistrații fug de dosar
De
Narcis Voica.
Publicat pe 08.05.2022 la 23:27
Actualizat pe 08.05.2022 la 23:28
Procurorul care a încasat leafă de la DNA, după ce a fost condamnat pentru că a condus beat, are din nou probleme cu legea.
- Șoferul bețiv de la DNA Timișoara are din nou probleme cu legea
- Soția l-a chemat în fața instanței pe procurorul DNA Ciprian Dorobanțu
- Colegii magistrați refuză să judece procesul
- Individul, care avea un salariu de 3.700 de euro, a încasat bani publici și după ce a fost condamnat
De această dată, fostul procuror Ciprian Dorobanțu este citat în fața judecătorilor din cauza soției, care a solicitat instanței emiterea unei ordonanțe președințiale. Însă, săptămâna trecută, când a descoperit pe cine trebuie să judece, magistratul căruia i-a fost repartizat dosarul a depus cerere de abținere.
Conform legii, „înainte de primul termen de judecată grefierul de şedinţă va verifica, pe baza dosarului cauzei, dacă judecătorul acesteia se află în vreunul dintre cazurile de incompatibilitate şi, când este cazul, va întocmi un referat corespunzător. (...) Judecătorul care a pronunţat o încheiere interlocutorie sau o hotărâre prin care s-a soluţionat cauza nu poate judeca aceeaşi pricină în apel, recurs, contestaţie în anulare sau revizuire şi nici după trimiterea spre rejudecare”.
Foto: sursazilei.ro
Fostul procuror Ciprian Dorobanțu a fost prins băut la volan în anul 2016 și a fost condamnat definitiv de Înalta Curte în octombrie 2019, însă a continuat să muncească la DNA până în ianuarie 2022, când a fost eliberat din funcție, printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.
Procurorul a fost acuzat că „la data de 6 mai 2016, în jurul orei 15.00 – 15.20, a condus un autoturism pe mai multe străzi (drumuri publice) din municipiul Timișoara, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 gr./l. alcool în sânge”.
Din 2016, când încasa un salariu de 18.000 de lei din bani publici (adică 3.700 de euro pe lună, la cursul valutar din acea perioadă), procurorul nu a mai depus declarațiile de avere și de interese.
Însă, cum și nevasta procurorului infractor este funcționar public, aceasta a fost nevoită să menționeze veniturile încasate de soț. Iar din declarația de avere a soției rezultă că infractorul de la DNA a continuat să încasese bani publici și după ce a fost condamnat.