Profesorul Alexandru Rafila, despre purtarea măștii în spațiile deschise: “România nu face excepție”
Alexandru Rafila a vorbit despre purtarea măștii de protecție în spații deschise. Profesorul a mai oferit răspunsuri și la alte întrebări care stau zilnic pe buzele românilor.
- Alexandru Rafila, declarații despre purtarea măștii de protecție.
- Este obligatorie în spațiile deschise?
- Care este părerea profesorului.
Alexandru Rafila a fost invitat la Antena 3, acolo unde a oferit răspunsuri la mai multe întrebări care stau pe buzele românilor. Una dintre ele a fost legată de purtarea măștii de protecție în spații deschise. Este necesară sau nu?
Rafila a explicat că această mărură a fost adoptată peste tot în lume, iar România nu se abate de la regulă. El a precizat că da, este necesară purtarea măștii, dacă nu se poate păstra distanța de 1, 5 metri.
„Da, dacă nu poate fi păstrată acea distanță de siguranță, de 1,5 metri. Este o măsură ce a fost luată peste tot în lume, iar România nu face excepție”, a explicat reprezentantul României la OMS.
Mai mult de atât, Rafila a vorbit și despre cât de periculos este transportul în comun în răspândirea virusului. A declar faptul că este greu de gestionat, din cauza numărului de călători și pentru că spațiul este destul de mic.
„Este locul în care riscul epidemiologic este ridicat. Transportul în comun este greu de gestionat, din punct de vedere al numărului de călători, e un spațiu închis, are un cubaj limitat. (...) Dacă este posibil, mersul pe jos este întotdeauna recomandat”, a mai spus Alexandru Rafila.
Specialistul a mai vorbit și despre pericolul trasnmiterii virusul pe plajă. Oamenii nu sunt feriți de virus, dacă merg la mare, chiar dacă apa nu este un mediu care favorizează transmiterea virusului.
„Nu prin intermediul apei, categoric. Proximitatea fizică este cea care condiționează transmiterea”, a adăugat Rafila.