Profesorul pervers de la SNSPA, îngenuncheat / Nici infarctul nu l-a salvat!
Publicat pe 20.05.2025 la 22:49 Actualizat pe 20.05.2025 la 22:49
Alfred Bulai, profesorul de la SNSPA acuzat de hărțuirea sexuală a unor studente, n-a reușit să-i impresioneze pe judecători cu afecțiunile cardiace invocate recent, în cererea de anulare a măsurii preventive.
- Alfred Bulai a primit o veste proastă de la instanță
- El ceruse anularea controlului judiciar, pe motiv că e bolnav de inimă și are nevoie de relaxare
- Profesorul acuzat de fapte șocante încerca să se retragă la țară, departe de probleme
După ce a suferit un infarct în arest, toamna trecută, Alfred Bulai a fost plasat în arest la domiciliu, iar ulterior a fost lăsat sub control judiciar. Nici această măsură preventivă nu i-a picat bine la inimă, așa că Bulai a cerut, recent, anularea controlului judiciar, invocând motive medicale, dar și faptul că vrea să plece o perioadă din București, pentru a scăpa de stres, într-o casă de vacanță. Mai ales că de toamna trecută, imediat după izbucnirea scandalului, s-a pensionat brusc, iar acum are suficient timp să se relaxeze în natură.
Judecătorii nu au fost, însă, impresionați de motivele invocate și au decis că cel mai bine pentru Bulai ar fi ca acesta să stea în București, unde sunt cei mai buni cardiologi din țară. „Respinge plângerea formulată de inculpatul Bulai Alfred, ..., împotriva ordonanţei Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti cu nr. 7466/160/P/2024 din data de 14.04.2025, de prelungire a măsurii preventive a controlului judiciar, ca neîntemeiată. Obligă inculpatul la plata către stat sumei de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă”, a decis instanța.
Profesorul Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe data de 5 septembrie 2024. A stat în Arestul Central al Poliţiei Capitalei doar o săptămână. Tribunalul Bucureşti a decis pe 12 septembrie ca sociologul să fie plasat în arest la domiciliu. Pe 2 decembrie, Bulai a scăpat și de arestul la domiciliu, însă instanța a menținut controlul judiciar.
Vara trecută, după ce site-ul de investigații snoop.ro a publicat mărturiile șocante ale unor tinere care susțin că au fost abuzate de profesorul Alfred Bulai în perioada în care erau studentele acestuia, SNSPA a anunțat că dascălul a depus cerere de pensionare și că acesta a fost suspendat din toate funcțiile, până la finalizare anchetei. „Marţi, 30 iulie 2024, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după analiză în Consiliul de Administraţie al universităţii, în conformitate cu art. 109, alin. (4) din Carta SNSPA, suspendarea prof. univ. dr. Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA”, au informat reprezentanţii SNSPA, într-un comunicat.
În încercarea de a face lumină în cazul de la SNSPA, procurorii au emis un comunicat, în care îndemnau posibilele victime să dea declarații, chiar și sub protecția anonimatului.
„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA - Școala de Studii Politice și Administrative - Ministerul Public încurajează orice persoană care deține date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.
Ținând cont de dezideratul privind protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public, aducem la cunoștință măsurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală:
În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.
Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.
În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate”, preciza Parchetul, la momentul respectiv.