Publicația Libertatea, primele răspunsuri după ce angajata lor, Iulia Marin, ar fi recurs la un gest necugetat: "Știam la momentul angajării că avea suferințe psihice..."
Publicația Libertatea a făcut clarificări și a oferit primele răspunsuri după ce angajata lor, Iulia Marin, a fost găsită fără suflare în casă în urmă cu câteva zile. Conducerea ziarului declară știa despre suferințele psihice pe care tânăra în vârstă de 32 de ani le avea la momentul angajării, inclusiv despre tentativa de sinucidere, însă, aceasta era aptă de muncă și a lucrat într-un mediu unde a avut "respect, responsabilitate și sprijin."
- Publicația Libertatea, primele răspunsuri după decesul Iuliei Marin
- Ce spune conducerea după ce angajata lor ar fi recurs la un gest necugetat
Moartea Iuliei Marin, jurnalista în vârstă de 32 de ani care se confrunta cu depresia, a șocat întreaga țară. Faptul că aceasta se confrunta cu unele probleme de sănătate și că ar fi ales să își pună capăt zilelor a stârnit numeroase controverse și întrebări.
Publicația Libertatea, primele răspunsuri după decesul Iuliei Marin
La câteva zile după ce tânăra a recurs la un gest necugetat și a decis să își încheie socotelile cu viața, publicația Libertatea, unde aceasta a lucrat, a făcut clarificări și a oferit primele răspunsuri.
"Potrivit documentelor din dosarul HR al Ringier România și comunicării Ringier către redacție, Iulia era aptă de muncă. Nu există nicio recomandare medicală contrară.(...) Nu vom dezvălui diagnosticele, iar documentele de certificat de concediu medical, emise de spital și în care boala este codificată, se află exclusiv în posesia departamentului HR, nu a redacției. Niciunul dintre aceste diagnostice nu înseamnă lipsa discernământului.(...)Indiferent de natura bolii tale, nu poți, potrivit legislației, să fii discriminat în niciun fel de angajator.", scrie Libertatea.
Conducerea ziarului declară știa despre suferințele psihice pe care tânăra în vârstă de 32 de ani le avea la momentul angajării, inclusiv despre tentativa de sinucidere, însă, aceasta era aptă de muncă și a lucrat într-un mediu unde a avut "respect, responsabilitate și sprijin."
"În cunoștință de cauză, am ales să lucrăm împreună cu Iulia, așa cum lucrăm laolaltă oameni cu diferite suferințe și boli. Am face aceeași alegere și astăzi, de a munci împreună cu Iulia. Iulia Marin a lucrat trei ani și a fost angajată din prima zi până în ultima zi cu contract de muncă pe termen nedeterminat.(...) Iulia Marin ne-a informat că are probleme, le tratează, a ales și am ales să lucrăm împreună.", mai scrie conducerea publicației.
Conducerea publicației: "Libertatea de exprimare a Iuliei a fost pe deplin respectată"
Publicația Libertatea continuă articolul spunând că libertatea de exprimare a Iuliei a fost respectată întotdeauna, punctând că tânăra nu a fost obligată să lucreze la un subiect sau altul. De asemenea, jurnalista ar fi avut în mod frecvent discuții cu șefii ei, dar și cu cei care îi erau colegi. Tânăra ar fi fost îndreumată să se axeze pe știri, traduceri și subiecte mai ușor de realizat.
"Conducerea editorială a redacției a discutat regulat cu Iulia, precum cu fiecare dintre jurnaliști. În cazul Iuliei, ca și în alte cazuri de angajați care au situații specifice sau perioade mai grele, a fost îndrumată să se axeze pe știri, traduceri și subiecte mai ușor de realizat.(...) Bineînțeles că nu descriem un mediu lipsit de stres. Dincolo de talentul remarcabil, contribuția Iuliei Marin a rămas importantă prin seriozitate, integritate și faptul că a fost mereu responsabilă. A fost ajutată și a ajutat la rându-i, în această comunitate profesională.", mai scrie Libertatea.