Radu Mazăre, reacție după ce i-a fost refuzată eliberarea condiționată. Ce a decis fostul primar al Constanței
În cursul săptămânii trecute, miercuri, Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre. Pentru că decizia nu era una definitivă, fostul primar al Constanței, a contestat-o.
- Ce a decis Radu Mazăre după ce i-a fost refuzată eliberarea condiționată
- Fostul edil a ispășit o treime din sentința impusă de judecători
Amintim că Radu Mazăre se află în spatele gratiilor și ispășește o pedeapsă cu închisoarea de 9 ani, pedeapsă primită în anul 2019. Săptămâna trecută, fostul edil a cerut să fie eliberat condiționat, însă cererea i-a fost respinsă.
Ce a decis Radu Mazăre după ce i-a fost respinsă cererea de eliberare condiționată
Radu Mazăre a contestat decizia prin care i s-a refuzat eliberarea condiționată. Pentru că hotărârea nu era una definitivă, fostul primar al Constanței a făcut uz de posibilitatea legală de a o contesta.
Dacă instanța superioară nu va schimba această hotărâre, Radu Mazăre mai poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată peste nouă luni.
“În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Mazăre Radu Ştefan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită”, se arată în minuta instanţei.
Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare
Radu Mazăre a primit două pedepse cu închisoarea: una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi una de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris. În urma contopirii celor două, au rezultat 9 ani de închisoare cu executare.
Amintim că, în dosarul Polaris, fostul edil a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.
În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori.