Rezultatele la simulare Bac 2024. Județele cu cele mai mari note
Emoțiile au luat sfârșit pentru elevii de clasa a XII-a! Rezultatele la simulările de la Bacalaureat au ajuns deja în școlile din România, iar statisticile cu privire la situația notelor a fost publicată. Iată care sunt județele cu cele mai mari și cele mai mici note!
- Au fost publicate rezultatele la simulări
- Ce note au luat elevii din România, care se pregătesc să susțină examenul de Bacalaureat
În urmă cu o săptămână, elevii de clasa a XII-a din România au trecut prin emoții mari, căci au susținut simulările la cele trei probe de Bacalaureat.
Au fost subiecte ușoare, dar și exerciții care le-au dat mari bătăi de cap. Elevii au așteptat cu nerăbdare să afle ce note vor lua și cât de pregătiți sunt pentru a susține examenul maturității.
Rezultatele la simulare BAC 2024 au fost afișate
În decursul zilei de astăzi, rezultatele la simulare BAC 2024, pentru toate cele trei probe, au fost afișate. Notele au fost trimise digital înspre școlile din România, iar astfel elevii au putut să afle rezultatele pentru fiecare.
Modul în care s-au desfășurat lucrurile în acest an a fost diferit. Lucrările nu au mai fost trimise fizic în alte județe și corectate manual, ci toată procedura s-a desfășurat digital. Această schimbare a venit din dorința Ministerului de a nu se mai ajunge la fraude sau note scrise greșit.
Câți elevi au luat note de trecere la simulare BAC 2024
Așa cum s-a întâmplat și în cazul simulărilor de Evaluare Națională, există județe care au fost în fruntea clasamentului privind cele mai mari note la simulare BAC 2024.
La nivel național, 60,13% dintre elevi au luat note peste 5 la Limba și Literatura Română, 64,12% au luat note de trecere la discliplină obligatorie a profilului și 64,75% au luat note peste 5 la proba la alegere a profilului.
Cum vor fi comunicate rezultatele elevilor
Anul 2024 vine cu o schimbare în ceea ce privește modul în care le sunt comunicate notele elevilor din România. Ministerul Educației a transmis un comunicat cu privire la dezvoltarea platformei de evaluare digitalizată.
În acest an, notele au fost transmise în fiecare școală prin intermediul patformei pe care profesorii au corectat lucrările scanate.
”În ceea ce privește modalitatea de comunicare a rezultatelor, Ministerul Educației face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul școlar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor examenelor naționale să fie comunicate anonimizat, prin afișare pe platformă, similar examenelor naționale”, a transmis Ministerul Educației.