Românul care a câștigat de 14 ori la Loto. Ce metodă genială a folosit
Un român pe nume Ștefan Mandel a câștigat de 14 ori la Loto. Bărbatul a descoperit un algoritm genial pe care l-a utilizat în mai multe continente ale lumii. Povestea lui Ștefan Mandel a început în anul 1960, iar în prezent el trăiește foarte bine și este mândru de ceea ce a realizat. Iată ce metodă genială a folosit!
- Un român a reușit să câștige de 14 ori la Loterie
- Metoda genială pe care a folosit-o
Ștefan Mandel a reușit să câștige de 14 ori la Loterie și se mândrește cu metoda inedită pe care a descoperit-o, el fiind pasionat de matematică. Care este algoritmul descoperit de acest bărbat.
Românul care a câștigat de 14 ori la Loto. Ce metodă genială a folosit
Ștefan Mandel este un om foarte pasionat de matematică, însă el s-a confruntat cu câteva lipsuri în perioada comunismului, dar, cu toate acestea, și-a încercat norocul la Loterie, după ce a studiat câteva lucrări importante despre probabilități scrise în secolul XIII de faimosul Leonardo Fibonacci. După foarte multe cercetări și după foarte multe calcule amănunțite, românul a descoperit un algoritm pe care l-a numit „condensarea combinatorică”.
„Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educaţie. Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere”, a precizat Ștefan Mandel în anul 1994, în singurul interviu oferit presei româneşti, apărut în Ziarul Bursa.
Românul afirmă că primul succes pe care l-a avut la Loto s-a bazat mai mult pe noroc decât pe strategie. În anul 1964, bărbatul a câștigat la Loto suma de 78.783 de lei, bani care în acea vreme reprezentau o avere. Cu banii pe care i-a câștigat atunci a reușit să fugă de comunism și să plece din România.
„Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani”, a declarat românul pentru revista „Night & Day”, în anul 1992.
A plecat în Austria, iar după ce a ajuns acolo, el și-a transformat algoritmul folosit în afacere. El și-a dat imediat seama că și dacă ar cumpăra absolut toate variantele posibile la 6 din 49, adică 3.838.380 la număr, premiul oferit ar fi fost peste suma totală pe care urma să o plătească pe bilete. Cu toate că s-a gândit la asta, el nu a avut bani să pună în aplicare acest plan.
Astfel, românul s-a gândit foarte repede să fomeze un sindicat de loterie unde să intre mulți investitori. A avut un plan simplu, astfel că odată ce o loterie națională ajungea la un jackpot impresionant, el și investitorii au intrat în acțiune. Așa a reușit să câștige premiul cel mare de 12 ori, iar de 400.000 de ori ar fi obținut premii mult mai mici, în Austria.
Cu toate acestea, după ce a împărțit câștigurile, el nu putea rămâne cu mulți bani și doar când s-a mutat în SUA a dat cu adevărat lovitura. În America, în statul Virginia, a câștigat premiul de 27 de milioane de dolari, asta după ce a cumpărat 5,5 milioane de bilete la Loto.
Cum a reușit să câștige, statul Virginia l-a numit trișor, după care românul a ajuns repede să fie anchetat de FBI, CIA și fiscul american. A fost judecat patru ani, însă a fost găsit nevinovat.
„Nu există această formulă, singura cale de câştig cert stă în acoperirea tuturor posibilităţilor. Nu toate loteriile sunt rentabile din punctul de vedere al jucătorului. Dar cea de la Sydney mi-a dat posibilitatea să investesc 7 milioane de dolari şi să câştig 27 milioane. Un fapt pe care l-am putut prevedea prin calcul matematic. În ultimă instanţă, teoria rămâne doar teorie, faptele vorbesc!”, a spus Ștefan Mandel, în anul 1994.
Algoritmul folosit de Ștefan Mandel nu mai poate fi aplicat în prezent
Ștefan Mandel nu mai este cunoscut în prezent, asta pentru că el s-ar fi retras într-o casă de vacanță pe o insulă exotică din Vanuatu. Ei bine, în prezent, algoritmul folosit de Ștefan Mandel nu mai poate fi aplicat, pentru că tactica folosită de el nu mai poate fi vreodată câștigătoare.
„Numărul de combinaţii a crescut prea mult, nu aţi fi capabil să imprimaţi biletele, nu aţi putea să le cumpăraţi în timp şi, probabil, nici măcar nu aţi putea face matematica corectă fără să faceţi o greşeală”, scrie publicaţia Business Insider.