Rugăciunea pe care să o rostești astăzi, de Sfântul Ilie. Îndeplinește cele mai multe dorințe
Zi de mare sărbătoare astăzi, pentru creștinii ortodocși. În fiecare an, pe data de 20 iulie, este celebrat Sfântul Ilie, numit și aducătorul de ploi, cunoscut ca ocrotitor al recoltelor. Ce rugăciune trebuie să rosteși în această zi mare pentru a-ți fi îndeplinite dorințele.
- Ce rugăciune să rostești astăzi, în ziua de sărbătoare a Sfântului Ilie
- Se spune că îndeplinește cele mai multe dorințe
Sfântul Ilie, cunoscut drept făcătorul de minuni și aducător de ploi în perioada de secetă, este sărbătorit, în fiecare an, pe data de 20 iulie. Despre Sfântul Ilie se spune că nu a cunoscut moartea, el fiind ridicat la cer într-un car de foc. Multe legende spun că misiunea Sfântul Ilie nu s-a încheiat pe pâmânt și că, de fapt, acesta așteaptă sfârșitul lumii, pentru a se lupta cu diavolii.
Ce rugăciune să rostești astăzi, în ziua de sărbătoare a Sfântului Ilie
Prăznuit în fiecare an pe data de 20 iulie, Sfântul Ilie este o divinitate populară care a preluat numele de la Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, și mai este numit și aducătorul de ploi, cunoscut ca ocrotitor al recoltelor. Iată ce rugăciune să rostești astăzi. Se spune că îndeplinește cele mai multe dorințe.
”Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta. Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun. Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!"
Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Ilie
- în dimineaţa zilei de Sfântul Ilie, se culegeau plante de leac, în special busuioc, se puneau la uscat în podurile caselor sau în cămări.
- în ajunul zilei de Sfântul Ilie, fetele necăsătorite mergeau noaptea pe ogoarele semănate cu cânepă și se tăvăleau goale prin cultură, apoi se îmbrăcau şi se întorceau acasă. Dacă apoi visau verde, acesta era semn că se vor mărita cu băieți tineri, iar dacă visau cânepă uscată, se zicea că alesul va fi bătrân.
- oamenii nu trebuie să plece la drum pentru a nu fi loviţi de fulgere și că trebuie să îşi facă cruce, pentru că Dumnezeu i-a poruncit Sfântului să lovească în toate, numai în cruce nouă nu.
- oamenii nu lucrează pentru a nu-l supăra pe acesta și să nu arunce cu fulgere în ei.