Scenariu sumbru pentru luna septembrie din cauza tulpinii Delta. Avertismentul ministrului Sănătății: ”Vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi”
În luna septembrie, din păcate, s-ar putea ajunge la un nou scenariu sumbru din cuaza pandemiei de coronavirus. Ministrul Sănătății avertizează public că varianta Delta a virusului din China ar putea face mii de victime pe zi.
- Varianta Delta a coronavirusului ar putea face mii de victime zilnic.
- Ioana Mihăilă, despre cum ar putea arăta luna septembrie din cauza pandemiei.
Așa cum mulți specialiști au preconizat, același lucru ne este spuns acum și de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății. Oficialul, deși acum nu numărăm multe cazuri noi de infecție cu virusul din China, spune că luna septembrie ar putea fi începutul unei noi crize din punct de vedere al sănătății și asta pentru varianta Delta a noului coronavirus, mult mai contagioasă, ar putea face mii de victime zilnic.
Tulpina Delta, motivul scenariului sumbru prevăzut de ministrul Sănătății
După ce s-a spus că suntem pe o pantă ascendentă, acum Ioana Mihăilă declară public că, în urma calculelor realizate de spcialiștii Institutului Național de Sănătate Publică s-a ajuns la concluzia că după 15 septembrie am putea număra, din nou, peste o mie de cazuri de îmbolnăvire pe zi.
Însă, veștile sunt și mai sumbre și asta pentru că ministrul susține că situația menționată anterior ar putea apărea chiar și mai devreme de mijlocul primei luni de toamnă.
”Ei au estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi. Dar, la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să le reanalizeze pentru că s-ar putea ca evoluția să fie mai rapidă și numărul de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie„, a spus Ioana Mihăilă, informează Antena 3.
Chiar și așa, cu o situație epidemiologică îngrijorătoare prevăzută pentru viitorul apropiat, Ioana Mihăilă susține declarațiile făcute de Florin Cîțu, premierul țării, în legătură cu menținerea economiei României deschise. Însă, la rândul său, menționează că în unele situații certificatul verde sau certificatul de vaccinare va face diferența între cei care s-au imunizat și cei care încă nu au făcut-o.
”În primul rând, avem acest obiectiv comun, de a nu restricționa, pe cât posibil, activitățile economice și înțelegem că, din punct de vedere medical, persoanele vaccinate nu sunt expuse la același risc ca persoanele nevaccinate. Practic, trebuie să identificăm care sunt activitățile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde, fie pe certificat de vaccinare”, a mai declarat ministrul Sănătății.