Se vor putea sau nu copiii vaccina anti-COVID-19. Răspunsul dat de medici
Acum când în România a ajuns și a doua transă de vaccin anti-COVID-19, multă lume se întreabă când și mai ales dacă se vor putea sau nu vaccina și copiii anti-COVID-19. Răspunsul nu a întârziat să apară, fiind oferit acum chiar de un medic.
- Copiii nu vor putea fi, încă, vaccinați.
- Medicii spun că doar adulții vaccinați îi vor salva pe cei mici.
Pandemia de coronavirus a împărțit populația din țara noastră și nu numai în două: unii oameni vor să se vaccineze de teama virusului, alții tot de teamă, dar de a vaccinului, nici nu vor să audă de tratamentul minune.
Însă, printre aceștia sunt și cei care deja se gândesc când vor putea să își vaccineze copiii, pentru a nu mai fi sub pericolul infectării.
Astfel, acum medicii au venit cu un răspuns pentru cei care vor să se știe atât pe ei, cât și pe copiii lor, protejați de temutul virus din China.
Ce spun medicii despre vaccinare anti-COVID-19 la copii
Medicul Mihai Craiu susține că până când se vor finaliza studiile pornite deja de Pfizer și Moderna, nu va exista un răspuns la această întrebare.
”Acum când există peste 2 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în afara studiilor clinice (în SUA, UK, Canada și UE) am primit de mai multe ori întrebările "cum facem cu copiii?", "când vor fi vaccinați copiii?" Răspunsul scurt este că acum nu pot fi, încă, vaccinați copiii, deoarece nu au fost finalizate studiile clinice pediatrice. Pfizer are în studiu peste 1090 copii cu vârstă între 12 și 16 ani, înrolați în ultimele 3 luni. Moderna a început să înroleze adolescenți de aceeași vârstă, din 10 decembrie”, a spus medicul Mihai Craiu, scrie Antena 3.
Însă, chiar și așa, cadrul medical susține că ne putem proteja copiii, mai puțin, ce-i drept, afectați de noul coronavirus, doar vaccinându-ne, cu vaccinul ce a ajuns în România în urmă cu doar câteva zile, astfel ținând boala departe.
”Până când vor fi gata studiile pediatrice am 2 observații:
1. Deși în SUA (populație de 17 ori mai mare decât România) au fost diagnosticați peste 1.8 milioane copii cu COVID19, doar 8000 au făcut forme grave și au fost 172 decese.
2. Copiii se îmbolnăvesc mai rar și fac forme ușoare de boală. Chiar dacă școlile sunt închise in unele zone cazurile pediatrice sunt în creștere in SUA. Deci adulții necooperanți și transmiterea comunitară accentuată reprezintă principalul risc pentru copii, oriunde în lume!
Până vor putea fi vaccinați copiii, noi adulții trebuie să respectăm regulile. Și să facem vaccinul când ne vine rândul”, a mai adăugat cadrul medical.