Șeful Poliției Capitalei, decizie în cazul „Bombardierul cu girofar” / Document exclusiv
De
Narcis Voica.
Publicat pe 06.01.2024 la 23:06
Actualizat pe 07.01.2024 la 22:16
Intersecția devenită celebră după „duelul” dintre „Șmecherul cu bolid” și un vatman agresiv este zilnic scena unor incidente similare, iar printre „bombardierii” care folosesc linia de tramvai pentru a fenta cozile de pe benzile 1 și 2 se află, de multe ori, angajații Ministerului Afacerilor Interne.
- „Șmecherul cu bolid” șifonat de tramvai a devenit muză pentru mulți polițiști
- În urma unor verificări, șeful Poliției Capitalei a descoperit „unele deficiențe cu privire la utilizarea autospecialelor de serviciu în regim prioritar”
Convinși că ei pot face orice, fără a plăti, unii angajați MAI folosesc a treia bandă, adică linia de tramvai, pentru a vira la dreapta, tăind calea tuturor. Evident, fără a semnaliza, fiindcă semnalizarea e pentru muritorii de rând, nu pentru zeii șoselelor.
Săptămâna aceasta, Poliția Capitalei a elucidat misterul unei fotografii pe care a analizat-o, din noiembrie, pentru a se lămuri dacă mașina de mai jos era sau nu era pe linia de tramvai și dacă avea sau nu girofarul pornit.
Întrucât în perioada în care autospeciala se afla pe șine nu și-a făcut apariția niciun tramvai, polițistul nu a intrat sub incidența articolului 103, însă șeful Poliției Capitalei a recunoscut că a descoperit „unele deficiențe cu privire la utilizarea autospecialelor de serviciu în regim prioritar”.
Intersecția respectivă a devenit celebră în 2020, când un „bombardier” apropiat clanului mafiot Ștoacă se afla fix în același loc în care anul trecut se afla mașina de poliție.
„La data de 03 ianuarie 2020, în jurul orei 13.10, în zona Piața Chirigiu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia și nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 2.230 lei, totodată dispunându-se și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile”, explica poliția, la momentul respectiv.