Semnul de circulație care îi pune pe șoferi în dificultate. Ce semnificație are și cum trebuie să procedezi când îl vezi
De-a lungul anilor, Codul Rutier s-a tot schimbat, fapt care le cam dă bătăi de cap șoferilor, mai ales celor care dețin permisul de conducere de foarte mulți ani. Semnul de circulație care îi pune pe aproape toți participanții la trafic în dificultate. Ce semnificație are și cum trebuie să procedezi când îl vezi.
- Semnul de circulație care îi pune pe șoferi în dificultate
- Mulți nu știu cum să procedeze atunci când îl văd
- Ce semnificație are
Un semn de ciruculație nou apărut îi pune pe șoferi în dificultate. Pentru mulți dintre cei care conduc un autoturism, acest semn este încă o enigmă. Denumit oficial ”staționare alternantă”, indicatorul arată că staționarea mașinilor e alternativă.
Semnul de circulație care îi pune pe șoferi în dificultate
Semnul de circulație ”staționare alternantă”, e montat pe sectoarele de drum public în care oprirea mașinilor nu e permisă în zilele impare. Acțiunea indicatorului încetează la cel mai apropiat colț de intersecție, pe sensul de mers. Indicatorul poate fi insotit si de alte panouri aditionale:
- începutul zonei de acțiune a indicatorului,
- confirmarea zonei de acțiune a indicatorului,
- sfârșitul zonei de acțiune a indicatorului, sau poate avea inscriptionate pe panou niște săgeți cu aceeași semnificație.
Alt indicator care dă bătăi de cap șoferilor
Unul dintre indicatoarele de avertizare care îi pune în încurcătură pe cei care se află la volan, și chiar îi poate lăsa fără permis este acela de: „Drum îngustat pe ambele părți”. Un astfel de indicator îi anunță pe participanții la trafic că urmează un pod îngust pe drumul pe care aceștia l-au ales.
Așadar, atunci când văd un astfel de indicator, șoferii sunt atenționați să încetinească și să fie atenți la mașinile din trafi, să reducă prevenitv viteza, fără însă a opri, staționa. De asemenea, și mersul înapoi și întoarcerea sunt interzise. Depășirea este însă permisă.