Live acum Mireasa. Capriciile iubirii (r)
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Simona Halep, primele declarații după ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj. Sportiva a contestat decizia tribunalului: "Mi-am dedicat viața tenisului"

Simona Halep, primele declarații după ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj. Sportiva a contestat decizia tribunalului: "Mi-am dedicat viața tenisului"

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 12.09.2023 la 19:43 Actualizat pe 12.09.2023 la 19:46

Simona Halep a avut o primă reacție după ce Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat, astăzi, că un tribunal independent a decis suspendarea ei pe o perioadă de 4 ani ca urmare a testului pozitiv cu Roxadustat de la US Open 2022.

Simona Halep, primele declarații după ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj

Profimediaimages.ro

Lovitură dură pentru Simona Halep! Marea sportivă a fost suspendată timp de patru ani pentru dopaj. Decizia a fost luată de un tribunal independent și a fost anunțată în cursul zilei de azi, de ITIA.

Primele declarații ale Simonei Halep după ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj

La scurt timp după anunțul făcut de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), potrivit căruia un tribunal independent a decis suspendarea Simonei Halep pe o perioadă de 4 ani pentru dopaj, marea sportivă a avut o primă reacție prin intermediul rețelelor de socializare.

"Astăzi, un tribunal din cadrul Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândesc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale.

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzaţii aduse de ITIA - un test de urină pozitiv pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a Programului de Paşaport Biologic (ABP). Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele şi am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu dosarul ABP.

Deşi sunt recunoscătoare să am în sfârşit un deznodământ în fața unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate şi cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

Cred într-un sport curat şi, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, de-a lungul a sute de turnee şi două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge şi urină pentru a verifica dacă există substanţe interzise - toate au fost negative, până la 29 august 2022.

Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere şi a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate pe aceste noi suplimente nu includea substanţe interzise, însă acum ştim - şi tribunalul a fost de acord - că unul dintre ele era contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu iniţial pozitiv până in prima parte a anului 2023, toate rezultatele fiind negative.

În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzaţie ABP numai după ce grupul său de experţi a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei experţi să îşi schimbe brusc opinia în favoarea acuzaţiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experţi care au analizat doar parametrii mei sanguini - care s-au menţinut timp de peste 10 ani în acelaşi interval.

Acest grup de experţi a ignorat faptul că nicio substanţă interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepţie a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut şi care, dacă luăm în considerare testul meu negativ făcut cu trei zile înainte de testul pozitiv, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat.

Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor şi a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzaţii false şi pentru a mă întoarce pe teren. Intenţionez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză”, a fost mesajul scris de Simona Halep, pe rețelele de socializare.

Prima reacție a lui Ilie Năstase după anunțul că Simona Halep a fost suspendată 4 ani

În urmă cu puțin timp, după aflarea veștii că Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, Ilie Năstase a vorbit despre situația în care se află în prezent marea sportivă.

”Este o decizie drastică! Ținând cont că Maria Sharapova a primit o suspendare mai scurtă, de un an și puțin, această decizie pare excesivă. Poate că, dacă Simona ar fi fost din SUA, nu ar fi primit acest tratament.(...)Simona are șanse să revină, pentru că nu poți uita tenisul așa de repede. Cu toate acestea, cred că va face apel, am auzit că există posibilitatea să fie redusă suspendarea la doi ani...(...) Repet, cred că decizia este prea drastică și sperăm că va fi bine pentru Simona, în cele din urmă.”, a declarat Ilie Năstase pentru gsp.ro.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Simona Halep, primele declarații după ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj. Sportiva a contestat decizia tribunalului: "Mi-am dedicat viața tenisului"
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Finala Chefi la cuțite, 15 mai 2024. Reacția lui Mihai Dragomir, când a aflat că el este câștigătorul sezonului 13! Concurentul a fost copleșit: ”Parcă m-a lovit...” / VIDEO
  • Mihai Dragomir este în culmea fericirii
  • Ce gest a făcut, după ce a aflst că el este marele câștigător
Emisiuni TV
Finala Chefi la cuțite, 15 mai 2024. A fost anunțat marele câștigător al sezonului 13! Moment incredibil în platou: ”Nu îmi vine să cred” / VIDEO
  • Cine a câștigat sezonul 13 la Chefi la cuțite
  • Reacțiile concurenților au fost pe măsura așteptărilor
Horoscop zilnic
Horoscop joi, 16 mai 2024: Taurii vor avea întâlniri importante
  • Horoscopul zilei de joi, 16 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de joi
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Emisiuni TV
Finala Chefi la cuțite, 15 mai 2024. Mihai Dragomir a izbucnit în fața camerelor de filmat! Finalistul nu s-a mai abținut: ”Nu îți garantează nimeni că...” / VIDEO
  • Concurenții au trecut prin emoții mari la Chefi la cuțite
  • De ce s-a enervat Mihai Dragomir
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Fiica cea mică a Anamariei Prodan se va opera, din nou, la genunchi. Cu ce probleme se confruntă Sarah Dumitrescu
  • Fiica cea mică a Anamariei Prodan se va opera, din nou, la genunchi
  • Cu ce probleme se confruntă Sarah Dumitrescu
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Cum îl sprijină Anamaria Prodan pe Ronald Gavril înainte de gala de la Craiova: „Dormim în camere separate”. Evenimentul are loc peste două zile
  • Cum îl sprijină Anamaria Prodan pe Ronald Gavril înainte de gala de la Craiova
  • Evenimentul are loc peste două zile
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
recomandare pe as.ro
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: „Vorbeşte cu extratereştrii”
Romania TV
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Romania TV
Oana Roman a ajuns pe mâna medicilor. Mesajul cu care i-a îngrijorat pe fani. "Băi fraților, este foarte grav"
recomandare pe antena3.ro
Orașul din România în care tocmai s-a deschis o fabrică nouă de filtre. Va recruta până la 500 de angajați
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 16 mai 2024. Gemenii iau lucrurile mult prea personal, Săgetătorii au parte de schimbări la locul de muncă
recomandare pe antena3.ro
Când sunt Rusaliile în 2024. Pe ce dată pică marea sărbătoare în acest an
recomandare pe playtech.ro
O mai ții minte pe prima asistentă TV de la Neatza cu Răzvan și Dani? Andreea Spătaru e schimbată total
recomandare pe playtech.ro
Roşiile cu brânză, o alăturare culinară greşită? Mihaela Bilic spulberă mitul
recomandare pe redactia.ro
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Îngheață salariile din România? Mugur Isărescu anunță colapsul
recomandare pe dailybusiness.ro
Verificați cardurile! Sute de euro de la Guvern intră azi în conturi
recomandare pe Jurnalul.ro
Ce n-a mai văzut ANI: Candidatul la europarlamentare Silvestru Șoșoacă s-a „divorțat parțial” de Diana, în declarația de avere depusă la BEC. Juridic însă, cei doi sunt încă soți
recomandare pe a1.ro
Momente emoționante înainte de semifinală! Alexandra a izbucnit în lacrimi când a văzut cine îi vorbește: „Mi-ați dat panică, nu mă așteptam!”. Mario, îngenunchiat de dor în fața camerelor