Simulare de atac terorist la malul mării! Brigada Specială a Jandarmeriei a intervenit în asalt!
În Constanța a avut loc o simulare de atac terorist chiar la malul mării. Brigada Specială a Jandarmeriei a intervenit în asaltul prevăzut în scenariu.
- Presupusul atac reprezintă un exercițiu important pentru Jandarmi.
- Simularea a implicat parașutiști si scafandri antrenați pentru luptă.
Atacul de pe litoral a fost parcă desprins din filmele de acțiune. Brigada Specială a Jandarmeriei a realizat la malul mării o simulare a unui asalt terorist.
Conform scenariului, gruparea extremistă a fost prinsă într-un schimb de focuri cu Jandarmeria. Parașutiștii și-au făcut apariția din aer, dar și din apă, iar scafandrii luptători i-au oprit pe teroriști înainte de a-și duce planurile până la capăt. Din fericire, acesta a fost doar o simulare și nu o situație reală, prin care echipajul s-a pregătit.
Grupul de extremiști plănuiește un atac asupra litoralului românesc. Aceștia stau ascunși într-o cazarmă de pe plajă, fiind protejați și greu de eliminat. Înainte de a apune soarele, parașutiștii Brigăzii Speciale coboară din aer pentru a colecta informații legate de teroriștii violenți.
Scafandrii gata de luptă sunt lăsați de un elicopter, pe mare. Astfel, aceștia au rolul de a nu-i lăsa pe extremiști să scape neobservați pe această cale.
Ultimii luptători paraşutişti se infiltrează, iar acesta este momentul în care începe asaltul.
Parașutiștii sar de la o înălțime de 2.000 de metri, iar când parcurg jumătate din distanță, deschid parașutele. În doar câteva momente, aceștia ajung la sol pentru a pune capăt atacului.
În acest mod a decurs exercițiul desfășurat pe plajele din Constanța.
Un luptător B.S.I.J. spune că siguranța și ducerea misiunii până la final reprezintă unul dintre aspectele esențiale ale acestor simulări. Acesta susține că echipa se pregătește pentru situații înfiorătoare și dificile, ca în cazul unui atac real, să știe ce trebuie făcut.
„Viteza maximă de cădere ajunge și la peste 200 de kilometri pe oră, în funcție de tipul de cădere. Facem inserţia prin paraşutare a luptătorilor în ideea de a fi cât mai feriţi vederii adversarului şi cât mai în ascuns. Este o meserie frumoasă cu toate riscurile pe care ni le asumăm. Ne pregătim pentru ce e mai greu ca să ne fie uşor când ne ducem să executăm misiunea.”, menționează acesta.