Homepage »
Actualitate »
Stiri interne
»
Șoferița bețivă care a ucis două fete, cerere incredibilă, cu privire la distrugerea probelor din dosar / Decizia instanței
Șoferița bețivă care a ucis două fete, cerere incredibilă, cu privire la distrugerea probelor din dosar / Decizia instanței
De
Narcis Voica.
Publicat pe 20.10.2021 la 23:36
Actualizat pe 20.10.2021 la 23:36
Șoferița bețivă care a omorât două fete a făcut o cerere neașteptată, pentru a stopa distrugerea probelor de sânge recoltate după ce a comis carnagiul rutier.
- Individa care, băută la volan, a ucis două fete aflate pe trotuar, a făcut o cerere neașteptată
- Marcela Leonte le-a solicitat judecătorilor să oprească distrugerea probelor de sânge din dosar
- Decizia instanței este definită
Șoferița ucigașă Marcela Leonte a cerut, recent, în paralel cu dosarul în care este judecată pentru că a omorât două fete, ca Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” să amâne distrugerea probelor recoltate după accidentul înfiorător. „Admite cererea. Obligă pârâtul să nu distrugă mostrele de sânge recoltate de la numiţii Leonte Marcela și Leonte Ciprian Sorin, în data de 27.02.2021, în urma producerii accidentului rutier din 27.02.2021 ce a făcut obiectul dosarului penal nr. 1646/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, aflat în prezent pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 București înregistrat sub nr. 9614/300/2021 și să le păstreze în condițiile prevăzute de normele în vigoare până la soluționarea definitivă a procesului penal”, a decis instanța, hotărârea rămânând definitivă.
Inițial, ucigașa a declarat că accidentul a avut loc pentru că a strănutat de mai multe ori la volan și a încurcat pedalele. La locul măcelului pe care l-a comis, Marcela Leonte a refuzat să sufle în etilotest, invocând probleme de sănătate. După ce a fost reținută pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă, ea a recunoscut că a băut rom şi că regretă cele întâmplate. Conform procurorilor, aceasta avea un nivel de 1,25 g/l alcool pur în sânge și a accelerat în loc să frâneze, moment în care le-a accidentat mortal pe cele două fete. „În fapt, s-a reținut că, la data de 27.02.2021, în jurul orelor 15.35, inculpata a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA, pe Str. Fructelor din sectorul 2 al Municipiului București, dinspre Str. Gherghiţei către Str. Menţiunii, având o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge (...) Când a ajuns la intersecția cu Str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcției de mers, accelerând în loc să frâneze, şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal o persoană vătămată în vârstă de 6 ani şi o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, acestea din urmă aflându-se aşezate pe bordură, a rupt stâlpul de beton de susținere a iluminatului public şi s-a oprit în gardul imobilului cu nr. 176", menționa Parchetul, la momentul respectiv.
Recent, judecătorii au stabilit că Parchetul a făcut o gafă în dosarul șoferiței care a omorât două fete, pentru că în rechizitoriu nu ar fi menționat exact ce era mai important: „Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în ceea ce privește descrierea faptei reținute în sarcina inculpatei Leonte Marcela”.
Mai mult, conform judecătorilor, polițiștii au încălcat drepturile uneia dintre familiile îndoliate, ascunzându-le rezultatul autopsiei și favorizând-o, astfel, pe ucigașă. „Constată încălcarea dreptului la apărare părților civile Ionescu Gabriel – Vasile și Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii și efectuării autopsii medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanța din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părțile civile nu au fost informate cu privire la conținutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecțiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoștință de acestea direct în camera preliminară”, au precizat magistrații.