Soţia lui Florian Coldea, victorie în timp record, într-un dosar de moștenire
Numele lui Florian Coldea este acum pe buzele tuturor Generalul SRI Florian Coldea este acuzat de DNA că încasa sute de mii de euro, care ar fi fost folosiți pentru mituirea unor judecători Puţini ştiu însă că acesta are o soţie care activează şi ea în acelaşi domeniu ca mult mai celebrul ei soţ
- Numele lui Florian Coldea este acum pe buzele tuturor. Generalul SRI Florian Coldea este acuzat de DNA că încasa sute de mii de euro, care ar fi fost folosiți pentru mituirea unor judecători. Puţini ştiu însă că acesta are o soţie care activează şi ea în acelaşi domeniu ca mult mai celebrul ei soţ.
La o scurtă căutare pe internet nu se găsesc foarte multe informaţii despre doamna Coldea. Reporterii spynews.ro au reuşit însă să găsească nişte informaţii interesante.
Soția generalului SRI Florian Coldea a căştigat în instanţă un proces care a durat foarte puţin, şi anume un an. Acest proces viza niște terenuri din județul Sălaj.
https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/decizie-incredibila-in-cazul-mostenirii-lui-viorel-lis-nu-se-astepta-la-asa-ceva-334766.html
Comisiile pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor, care, în mod normal, contestă asemenea hotărâri (cazul familiei Huidu demonstrează acest lucru – detalii, în articolul de mai jos), nu a dorit să atace hotărârea, astfel încât aceasta a rămas definitivă.
https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/fratii-huidu-un-nou-proces-pentru-mostenire-au-luato-de-la-capat-333851.html
Ioana Dorina Coldea este soția generalului SRI Florian Coldea, care, zilele trecute, a fost pus sub control judiciar, după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție au acuzat că acesta și complicii săi au sugerat că „ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat”.
Comunicatul DNA, referitor la generalul SRI Florian Coldea și presupușii complici:
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, începând cu data de 24 mai 2024, față de patru persoane (doi foști militari, în prezent asociați în cadrul unor societăți, un avocat din cadrul Baroului București și o persoană fără calitate specială), pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, forma participației penale fiind autoratul și complicitatea.
În perioada martie 2023 – aprilie 2024, trei dintre inculpați (cei doi oameni de afaceri și avocatul din cadrul Baroului București) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpați a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranșe egale.
In cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane juridice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.