Spitalul din Constanța, unde au murit 7 persoane, nu avea autorizație de securitate la incendiu. Declarațiile șefului DSU: ”Obligația era din 2017”
În urma tragediei de la Constanța, acolo unde, din păcate, șapte persoane aflate pe Secția de Terapie Intensivă au murit, s-a aflat faptul că unitatea medicală nu avea autorizație de securitate la incendiu. Informațiile au fost făcute publice de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Iată ce spune Raed Arafat.
- Spitalul din Constanța nu avea depuse actele de securitate la incendiu din 2017.
- Raed Arafat a confirmat lipsa unor documente esențiale ale unității spitalicești.
Un nou val al pandemiei de coronavirus a venit cu o nouă tragedie în spitalele din România. După incendiul de la Piatra Neamț, acum, tot pe secția de ATI s-a dat alarma dar la Constanța. Din păcate, în urma suprasolicitării aparatelor de pe secție, pompierii au fost nevoiți să intervină pentru salvarea pacienților aflați în stare critică și pentru stingerea flăcărilor.
Spitalul din Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu din 2017
Doar că, tragicul incident s-a terminat cu decesul a șapte persoane, lucru care a scos acum la lumină multe nereguli ale unității spitalicești.
Conform spuselor lui Raed Arafat, instituția care ar fi trebuit să salveze vieți, nu să ia vieți, încă din anul 2017 nu avea toate actele necesare desfășurării activității conform legii.
Mai precis, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că Spitalul din Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu, lucru care a ajuns mai departe spre instituțiile superioare, dar nu destul de departe încât să se primească toate avizele necesare.
„Până la acest moment nu s-au depus actele. Din discuțiile cu colegii de la spital am înțeles că au fost comunicări făcute cu instituții superioare din punct de vedere ierarhic, dar la ISU nu au ajuns documentele. Era rolul spitalului să vină să spună aici sunt documentele”, a afirmat Raed Arafat, informează DIGI24.
De asemenea, în cadrul unei conferințe de presă, în urma celor întâmplate, această informație a fost făcută publică și de prim-adjunctul inspectorului general IGSU.
„La acest moment, concluzionăm că nu există o solicitare și o depunere de acte sau documente prin care să se solicite obținerea de autorizație de securitate la incendiu, deși această obligația s-a născut în 2017”, a declarat și prim-adjunctul inspectorului general IGSU, col. Cristian Radu, într-o conferință de presă.