Stațiunea din România unică în lume. Ce se întâmplă cu turiștii care intră în apa de-aici. Locul e unul miraculos
Unele dintre cele mai speciale locuri din România sunt date uitării pentru mulți ani, pentru că autoritățile eșuează în a le exploata potențialul. Într-o astfel de situație este și această stațiune unică în lume, unde cel puținzeci de mii de oameni s-au vindecat de afecțiuni grave.
- E o stațiune unică în România
- Ce efecte are apa de aici
În România există o stațiune balneară unică în lume, iar cei care au vizitat-o știu ce putere de vindecare are. Mulți ani nu a fost modernizată, iar lucrările făcute în ultimul timp au vizat puține obiective. Totodată, farmecul stațiunii este, pe lângă bolile care se tratează aici, locurile atinse doar puțin de om, care te aduc parcă într-o altă dimensiune.
Băile Govora - stațiunea din România unica în lume
Stațiunea balneară Băile Govora este prea puțin cunoscută pentru cât de mulți oameni a vindecat de afecțiuni supărătoare și chiar grave. Este situată la 22 de km de Râmnicu Vâlcea și e una din cele mai bogate din Europa în ape iodurate și bromurate de origine organică. De asemenea, este singura din România cu ape minerale, iar varietatea și caracterul terapeutic al proprietăților apelor o fac unică în lume.
Apele din Băile Govora au în compoziție: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.
Tratează în special afecțiunile respiratorii
Aceste ape și centrele de tatament din frumoasa stațiune tratează mai multe afecțiuni, dar în principal vizează problemele respiratorii precum: bronşita cronică; traheobronşite; B.P.O.C.; emfizem pulmonar; status post-infecţii respiratorii repetate; bronşiiectazii fără episoade hemoptoice; astm bronşic alergic, infecţios, infecţio-alergic; sechele post-pneumectorii.
În Băile Govora vin și cei care vor să facă tratamente de recuperare după boală, dar și cei cu afecțiuni O.R.L.: rinosinuzite cronice (catarale; alergice; hipertrofice; ozenoase); sinuzite operate; rinofaringite cronice hipertrofice; laringite; micoze orofaringiene
Pentru a ajunge cu mașina la Băile Govora, distanțele către principalele orașe din zonă sunt: Pitești – 80 km, Sibiu – 120 km, Craiova – 150 km, București – 200 km, Brașov – 210 km, Târgu Jiu – 100 km.
În apropiere de această stațiune se găsesc: mânăstiri din secolele XIV-XVII (Govora, Horezu, Cozia, Arnota, Bistrița), peștera Polovragi, centre tradiționale de olărit la Horezu și Vlădești, Colecția de Etnografie de la Măldărești, Centrul de țesături și port tradițional popular de la Vaideeni, Ruinele Castrului roman Pons Ventus de la Caineni, Defileul Oltului Turnu Rosu – Cozia (47 km săpați în Munții Căpățănii, Lotrului și Făgărașului) și multe altele.