Subiecte geografie Bacalaureat 2021. Fluviul Dunărea le-a dat bătăi de cap elevilor
Bacalaureatul este pe sfârșite, iar astăzi elevii au susținut cea de-a treia probă. Absolvenții clasei a XII-a au avut de ales materia la care au susținut examenul, în funcție de profilul și specializarea la care au fost pe parcursul celor patru ani de liceu. Iată ce subiecte au picat la geografie anul acesta!
- Astăzi a avut loc proba la alegere la Bacalaureat
- Ce subiecte au picat la geografie
În funcție de specializarea la care au fost înscriși în liceu, elevii au avut de ales la ultima probă de Bacalaureat dintre chimie, biologie, geografie, logica, filosofie, sociologie, fizică sau alte materii. În cei mai mulți ani, elevii se înscriu, de obicei, la proba de geografie, fiind considerată cea mai accesibilă.
Fluviul Dunărea le-a dat bătăi de cap elevilor
La proba de geografie, elevii au avut, printre multe alte exerciții, de scris două motive pentru care fluviul Dunărea este important din punct de vedere economic pentru țara noastră, dar au avut și de menționat, pentru Republica Moldova, o cultură agricolă, trei orașe, două cursuri de apă, două unități de relief și două state vecine.
La fel ca în celelalte două zile de Bacalaureat, examenul a început la ora 9:00, însă elevii trebuiau să fie deja în sală la ora 8:30, accesul în sala de examen fiind permisă numai pe baza cărții de identitate. Pentru subiectul la geografie, elevii au avut, ca de obicei, la dispoziție trei ore.
O altă regulă spune că absolvenții clasei a XII-a trebuie să scrie rezolvarea cerințelor numai cu cerneală sau pastă de culoare albastră, indiferent dacă este vorba despre pix sau stilou. La examenul de Bacalaureat, geografia, dar și celelalte materii enumerate mai sus, au statutul de discipline opționale.
Competențele nu s-au mai susținut anul acesta
În ceea ce privește materia pentru Bacalaureat la geografie, programa a vizat materia pentru clasa a XII-a: Europa, România și Uniunea Europeană.
După terminarea probei, lucrările la geografie vor fi evaluate și corectate de câte doi profesori, iar pentru a obține diploma de Bacalaureat, elevii au nevoie de minim nota 5 la fiecare probă și media ritmetică finală de minim 6.
În contextul actual al pandemiei de coronavirus, anul acesta, ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a decis ca probele de competențe lingvistice și digitale să fie anulate, fiind echivalate sau recunoscute.