Superstiții de Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Ce e bine să faci ca să ți se îndeplinească marile dorințe
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, cunoscută și sub denumirea de "Intrarea în biserică a Maicii Domnului" sau "Sărbătoarea Cercetării Maicii Domnului", este sărbătorită pe 21 noiembrie în calendarul ortodox.
- Cele mai cunoscute obiceiuri și superstiții de Intrarea în biserică a Maicii Domnului
- Ce e bine să faci pe 21 noiembrie
- Intrarea în biserică a Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie pe 21 noiembrie
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului marchează momentul în care Sfânta Fecioară Maria, la vârsta de 3 ani, a fost adusă de părinții ei, Ioachim și Ana, la templul din Ierusalim, conform tradiției, pentru a se consacra lui Dumnezeu.
Cele mai cunoscute obiceiuri și superstiții de Intrarea în biserică a Maicii Domnului
În ziua în care credincioșii sărbătoresc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului există mai multe superstiții și tradiții care au fost transmise de-a lungul timpului în diverse culturi și comunități ortodoxe, legate de felul în care oamenii se raportează la această sărbătoare.
Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este considerată a fi o zi magică şi este asociată în popor cu simbolurile luminii: candela, lumânarea, focul şi soarele. Se spune că în această zi este bine să fie aprinsă candela în căminul fiecărui credincios, iar focul să ardă în cămin toată noaptea, pentru reușita copiilor din familie.
În unele tradiții, se crede că în această zi se pot alunga spiritele rele sau nenorocirile. De aceea, mulți oameni obișnuiesc să facă rugăciuni speciale pentru a se feri de rău. În unele zone, există credința că nu este bine să lucrezi pe 21 noiembrie, pentru că acest lucru ar aduce ghinion. În schimb, se recomandă ca oamenii să meargă la biserică, să participe la slujbe și să se roage pentru binele familiei.
Se spune că persoanele care se roagă de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului vor fi ascultați de Maica Domnului
În ziua în care este sărbătorită Intrarea în Biserică a Maicii Domnului se spune că cei care se roagă cu credință vor fi ascultați de Maica Domnului. De asemenea, în această zi se crede că este un moment propice pentru a aduce bucurie în casă.
În unele zone, se consideră că dacă cineva reușește să meargă la biserică în această zi, va fi protejat de necazuri în anul următor.