Tatăl trapper-ului Albert NBN, decizie neașteptată în dosarul de șantaj / Detalii exclusive
Dosarul de șantaj în care este inculpat tatăl artistului Albert NBN (Nebunu) pare a fi secret de stat: deși a fost trimis în judecată recent, numele interlopului nu apare în documentele oficiale, de parcă procesul ar fi extrem de sensibil.
- „Vali Nebunu”, tatăl trapper-ului Albert NBN, are statut special
- Dosarul de șantaj al interlopului a fost trecut la secret
- Tatăl artistului a fost trimis în judecată, însă numele lui nu apare în documentele publice
Arestat cu mare tam-tam, Ion Valentin Constantin, alias „Vali Nebunu” (alt Nebun, nu cel din Berceni, liderul Sportivilor) pare că are un statut special în fața judecătorilor: instanța a trecut procesul la secret, iar numele inculpatului nu apare în documentele oficiale, de parcă ar fi vorba despre secrete care ar putea aduce atingere la siguranța națională.
Cu toate că în momentul în care s-a dispus arestarea preventivă a grupului din care face parte tatăl artistului Albert NBN au fost postate datele inculpaților pe portalul de instanțe, luna aceasta, când interlopii au fost trimiși în judecată, s-au „evaporat” numele acestora.
După cum de observă în captura de mai jos, în dosarul de șantaj al tatălui lui Albert NBN a fost trasă linie în dreptul numelor, semn că cei trimiși în judecată fie au solicitat anonimizarea datelor – caz extrem de bizar, în condițiile în care nu sunt minori abuzați sexual – fie au reușit, cumva, prin metode doar de ei știute, să convingă magistrații, să nu facă publice informațiile.
Culmea este că, în cazul minorilor violați, instanțele postează numele acestora, contrar legilor, așa că nu se știe în baza căror reglementări au decis magistrații să anonimizeze numele unor inculpați, într-un dosar de crimă organizată. Un lucru este, însă, cert: interlopii din dosar au mulți bani, așa că își permit avocați scumpi.
Despre dosarul în care tatăl lui Albert NBN a fost arestat, procurorii precizau: „Investigațiile vizează săvârșirea mai multor infracțiuni de șantaj de către patru persoane fizice, cunoscute ca aparținând sau fiind apropiate ale unor clanuri interlope. Acestea au identificat, exploatat și întreținut anumite vulnerabilități (jocuri de noroc, consum de droguri) ale persoanelor vătămate, cărora le-au oferit diverse sume de bani cu titlu de împrumut. Ulterior, în contextul nerestituirii sumelor de bani de către acestea, folosindu-se de notorietatea lor de persoane violente, cei vizați au exercitat acte de șantaj în vederea recuperării atât a împrumuturilor, cât și a dobânzilor aferente acestora. La activitățile desfășurate procurorii au beneficiat de suportul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul Investigații Criminale”.
La solicitarea procurorilor, judecătorii au decis, în luna septembrie: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul de urmărire penală nr. 1265/165/P/2024. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Costea Marius; – Vasile Adrian; – Constantin Ion Valentin; – Mihai Ionuţ Laurenţiu; fiecare pentru perioada de 30 zile, de la data de 12.09.2024 până la 11.10.2024 inclusiv. Emite mandatele de arestare preventivă nr. 69, 70, 71, 72 din 12.09.2024. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 12.09.2024, ora 16:55”.