Teo Trandafir, la tribunal, în dosarul campaniilor umanitare false / Celelelalte vedete au renunțat la pretenții
De
Narcis Voica.
Publicat pe 27.06.2022 la 23:36
Actualizat pe 27.06.2022 la 23:36
Teo Trandafir este citată în fața judecătorilor, într-un dosar deschis în 2016, ajuns abia zilele trecute în instanță, în care câțiva escroci sunt acuzați că înșelau oamenii miloși, prin intermediul unor campanii umanitare fictive.
- Teo Trandafir este citată în dosarul în care a „aterizat” fără voia ei, din cauza unor escroci
- Celelalte vedete de top în numele cărora infractorii organizau campanii nu s-au constituit părți civile
Dosarul deschis de DIICOT în 2016 a ajuns abia acum pe masa instanței, iar printre zecile de victime citate la tribunal se numără și Teo Trandafir. Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2015 - 2016, suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, în cadrul căruia au acţionat în mod coordonat prin crearea de conturi fictive într-o reţea de socializare pe numele altor persoane - Andreea Marin, Teo Trandafir, Iulia Vântur, Rodica Popescu-Bitănescu, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca și mulți alții. Folosindu-se de paginile clonate, indivizii au organizat „campanii umanitare” și au strâns bani în numele vedetelor, pe care, evident, și i-au însușit.
Cu toate că lista vedetelor de top era destul de mare, doar câteva au mers până la capăt în dosar și s-au constituit părți civile, iar cea mai cunoscută victimă din dosar este Teo Trandafir. „În urma introducerii datelor informatice pe reţeaua de socializare, respectiv crearea de conturi fictive pe numele persoanelor publice, membrii grupului au demarat campanii umanitare nereale, cerând sprijin financiar. Astfel, numeroase persoane au accesat respectivul cont şi au purtat diverse discuţii, unele dintre victime fiind convinse de veridicitatea lucrurilor expuse, transferând pe numele autorilor sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani.
În perioada 1 ianuarie 2015 - 2 august 2016, pe numele celor patru suspecţi au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, 360 de tranzacţii de la 273 de persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853 dolari şi 1.000 lei. Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, un card de memorie, trei carduri bancare, o unitate de calculator, 15 chitanţe ridicare bani”, explica DIICOT, în 2016.