Titlurile de stat au ajuns la cel mai bun randament de până acum. Cât câştigă cei care cumpără titluri de 1.000 de lei
Cumpărarea titlurilor de stat devine o variantă din ce în ce mai bună de a câștiga bani. Titlurile Tezaur au ajuns la cel mai bun randament de când a fost lansat acest program: 8,25%. Dobânda în cazul acestor titluri de stat este mai bună decât cea pe care o primesc cei care își țin banii la bancă, iar partea cea mai bună este că nu se plătesc impozite.
- Propunerea statului pentru români
- Cât de profitabil e să cumperi titluri de stat
Titlurile de stat au ajuns la cel mai bun randament de până acum, ceea ce înseamnă că românii care le cumpără câștigă sume considerabile. Este mult mai profitabil decât să-ți ții banii la bancă. Iată cât câștigă cei are cumpără titluri de stat de 1.000 de lei!
Cât câștigi dacă vei cumpăra titluri de stat de 1.000 de lei
Titlurile Tezaur reprezintă una dintre modalităţile prin care autorităţile fac rost de finanțare, pe termen mediu şi scurt, de la cetăţenii care își permit să împrumute o anumită sumă, pentru cel puțin un an de zile.
În prezent, titlturile de stat au o dobândă anuală de 8,25%, ceea ce înseamnă că vei avea un randament de 82 de lei când cumperi titluri de 1000 de lei.
"Un leu. Aceasta este valoarea unui titlu de stat şi, de altfel, investiţia minimă pe care oricine o poate face pe termen scurt. Şi dacă luăm exemplul unei investiţii de 1.000 de lei, la o dobândă anuală de 8,25%, randamentul ar ajunge undeva la 82 de lei. Adică este câştigul neimpozitabil al acelei persoane", spune Greta Neagu, reporter Observator.
Ministerul Finanţelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur, cu maturitate de un an, ce pot fi cumpărate până la finalul acestei lunii. Cei interesați să cumpere au trei opțiuni:
- să cumpere online, dacă au un cont deschis la ANAF, pe Spaţiul Virtual Privat;
- să meargă la una dintre unităţile Trezoreriei statului
- să meargă direct la poştă, cu cartea de identitate și suma de bani pe care vrea să o depună
De la începutul anului în curs, peste 142.000 de români au investit în titluri de stat Tezaur.
„Avem emisiuni trimestriale care se bucură de un interes din ce în ce mai crescut. Volumul de titluri de stat emise se ridică la peste 6 miliarde de lei", a declarat Ștefan Nanu, Ministerul Finanțelor.
Ce trebuie să ai în vedere
Specialiștii în domeniul financiar atrag atenția asupra condițiilor pe care trebuie să le respecte cei care cumpără astfel de titluri.
„Un an de zile, până la maturitatea titlurilor de stat, nu se pot atinge de banii respectivi sau nu ar fi indicat să se atingă de banii respectivi, pentru că vor pierde dobânda. Procesul de retragere a banilor durează şi acela cel puţin o lună de zile", precizează Adrian Asoltanie, consultant în educație financiară.