Toată familia lui Cătălin Cherecheș ar putea să ajungă în închisoare. Polițiștii au început perchezițiile la mai multe locații: ”Li s-a părut suspect”
Veștile proaste pentru Cătălin Cherecheș continuă! După ce a fost prins în Germania, fostul primar din Baia Mare ar putea să aibă și mai multe probleme. Familia lui ar purea să ajungă în spatele gratiilor, după ce l-au ajutat să plece din România. Polițiștii au început deja perchezițiile în mai multe locații.
- Cătălin Cherecheș se află încă în Germania
- Polițiștii fac percheziții în Baia Mare
Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, însă va mai dura o perioadă până când va fi adus acasă. Între timp, polițiștii au început deja perchezițiile în Baia Mare, la mai multe adrese, chiar și la oameni care ar putea să aibă o legătură în acest dosar. Locuința unui alt om de afaceri a fost verificată de oamenii legii.
Toată familia lui Cătălin Cherecheș ar putea să ajungă în închisoare
Polițiștii au percheziționat casa lui Ilie Ureche, un cunoscut om de afaceri din Baia Mare. Este un nume important în industria afacerilor din Maramureș, cunoscut drept ”regele luminilor”. Ilie Ureche a încheiat foarte multe contracte pentru iluminatul festiv din Baia Mare în timpul sărbătorilor de iarnă.
Ei bine, polițiștii l-au percheziționat și pe el și au verificat un caiet plin cu bani, pe care l-au luat cu ei. Este vorba despre banii pe care Ilie Ureche i-ar fi primit în urma nunții de argint, alături de numele tuturor persoanelor și sumele pe care le-au oferit la eveniment. Ilie Ureche a declarat că acest caiet li s-a părut suspect oamenilor legii.
”Au ridicat un caiet, care li s-a părut suspect. Aveam darurile de la nunta de argint. Acolo erau notate toate persoanele, cu cât au pus în plic”, a declarat Ilie Ureche, la observatornews.ro.
Fostul primar a refuzat să fie extrădat
Cătălin Cherecheș a fugit din țară după ce a afșat că va fi condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru mai multe infracțiuni. După zile întregi de căutări, polițiștii l-au găsit în Germania, însă acesta a refuzat să fie extrădat.
Din acest motiv, procesul de aducere în țară ar putea să fie mai îndelungat decât ar fi crezut și ar ajunge chiar și la 60 de zile.
”Este vorba despre un mandat european de arestare și de o extrădare care se face în baza acestui mandat european de arestare, pentru că în acest caz se practică o procedură care se practică de la instanță la instanță. Nu sunt implicate direct Ministerele de Justiție sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania.
E vorba de o procedură standard de reglementări europene. Din practica anterioară, undeva între 30 și 45 de zile, în funcție de instanță (nr. va fi pronunţarea)”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, la antena3.ro.