Homepage »
Actualitate »
Stiri interne
»
Traficantul de cocaină din Jandarmeria Română, întâlnire emoționantă cu tatăl interlop / Cum a scăpat seniorul cu o pedeapsă cu suspendare!
Traficantul de cocaină din Jandarmeria Română, întâlnire emoționantă cu tatăl interlop / Cum a scăpat seniorul cu o pedeapsă cu suspendare!
De
Narcis Voica.
Publicat pe 17.09.2023 la 23:29
Actualizat pe 17.09.2023 la 23:29
Reuniune emoționantă, la Brașov: traficantul de droguri din Jandarmeria Română a fost eliberat și și-a îmbrățișat tatăl interlop, lăsat în libertate de judecătorii care au considerat că traficul de cocaină nu este o faptă gravă.
- Familia de traficanți din Jandarmeria Română și mafia brașoveană s-a reunit
- Jandarmul care făcea trafic de cocaină și-a revăzut tatăl interlop
- Tăticul jandarmului a scăpat de pușcărie, după ce i-a turnat pe toți
- DIICOT a cerut pedeapsă cu executare, însă judecătorii au decis ca traficantul să rămână în libertate
Noi amănunte ies la iveală în dosarul angajatului Ministerului Afacerilor Interne care ziua făcea legea cu bastonul iar noaptea îi oblojea pe contribuabili cu droguri, ca să le mai treacă durerile: cel are l-a ajutat la traficul de cocaină a fost chiar tatăl său, un interlop celebru.
Cum a fost admis fiul de interlop în Jandarmeria Română, numai serviciile de informații și șefii MAI știu. Cert, este, însă, că fiul de traficant a ajuns să îmbrace haina statului și să facă ce a învățat în familie: trafic de cocaină!
Spre deosebire de sergentul Ovidiu Gravriluț, care a făcut puțină pușcărie și a fost degradat, tatăl jandarmului, Mihai Gavriluț, n-a trecut nici măcar un minut pe la răcoare. În hotărârea dată de judecători se precizează că interlopul cercetat în libertate i-a turnat pe partenerii de afaceri ilegale și că acesta merită o pedeapsă cu suspendare.
„Constată că, din oficiu, s-a schimbat încadrarea juridică dată faptei reţinute prin rechizitoriu în sarcina inculpatului GAVRILUŢ MIHAI, din infracţiunea prev. de art.3 alin.1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 - republic. în infracţiunea prev. de art.3 alin.1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 - republic., cu aplic. art.19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor (republic.). Condamnă pe inculpatul GAVRILUŢ MIHAI la pedeapsa de 2 (doi) ani şi 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc. Suspendă sub supraveghere executarea pedepsei, pe un termen de supraveghere de 4 (patru) ani. (...) Constată că, în cauză, inculpatul a fost cercetat în stare de libertate. Constată că au fost confiscate în vederea distrugerii drogurile (cocaina) traficate de către inculpat şi fiul său, inculpatul Gavriluţ Ovidiu (serg. maj. în cadrul I.J. Jandarmi Braşov) - condamnat prin sentinţa penală nr. 42/09.04.2019 pronunţată de Tribunalul Militar Cluj în dosarul nr. 3/752/2019 (definitivă prin decizia penală nr. 18/A/30.05.2019 a Curţii Militare de Apel Bucureşti)”, a decis instanța.
DIICOT a atacat hotărârea, însă instanța superioară a insistat să îl lase pe traficantul de cocaină în libertate. A majorat pedeapsa, însă i-a dat tot cu suspendare: „Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, împotriva sentinţei nr. 1068 din data de 24.09.2021 pronunţată de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală, pe care o va desfiinţa parţial. În rejudecare Majorează pedeapsa principală aplicată, în baza art. 396 alin. 2,10 Cod procedură penală raportat la art.3 alin.1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu aplicarea art.19 din Legea nr. 682/2002, inculpatului Gavriluţ Mihai, (date), de la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ”introducere în ţară de droguri de mare risc” (faptă săvârşită în intervalul 15 decembrie 2018-17 decembrie 2018). Menţine sentinţa apelată sub aspectul tuturor celorlalte menţiuni care nu contravin prezentei decizii, inclusiv a celor privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Definitivă”.