Trei mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece. Locurile cunoscute pentru slujbele împotriva blestemelor
Încă din cele mai vechi timpuri, se spune că este dificil să scapi de blesteme, mai ales dacă farmecele sunt făcute cu ajutorul altor preoți. De aceea, în țară, există mai multe locuri care au devenit cunoscute pentru slujbele de dezlegare, despre care se spune că fac minuni și aduc liniștea asupra celor cărora s-au făcut blesteme.
- Trei mănăstiri unde se fac dezlegări de farmece
- Locurile cunoscute pentru slujbele împotriva blestemelor
Cu toate că există persoane care nu cred în puterea blestemelor, preoții spun că farmecele există și pot aduce mari probleme pentru cei care se află într-o situație de genul.
Tradiția spune că este bine ca oamenii care bănuiesc că au fost blestemate, să respecte cu sfințenie anumite obiceiuri în fiecare luni, miercuri și vineri.
Este vorba despre citirea psalmilor și stropirea în aceste zile a casei cu aghiasmă. Există, de asemenea, și slujbe speciale împotriva blestemelor, unde se citesc rugăciune special.
Cele mai cunoscute mănăstiri din România unde se fac dezlegări de farmece.
Mănăstirea Prislop
Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri pentru dezlegarea de blesteme este Mănăstirea Prislop din Hunedoara.
Ridicată în secolul al XVI-lea, se spune că preoții de aici reușesc să facă minuni, chiar și în cazul celor mai puternice blesteme, asta pentru este mormântul lui Arsenie Boca. În timpul slujbelor, se citesc și acatistul său, pentru dezlegare.
Mănăstirea Țigănești
La fel de populară este și Mănăstirea Țigănești din județul Ilfov. Creștinii găsesc alinare și rezolvarea problemelor, iar preoții fac și slujbe de dezlegare a blestemelor, fiind considerat unul dintre lăcășurile de cult în care au loc minuni.
Biserica Zlătari
Despre Biserica Zlătari din Capitală se spune că este locul unde dorințele devin realitate, iar cei care nu își găsesc liniștea sufletească vin să se roage și să participe la slujbele speciale. Lăcașul de cult are două hramuri: Nașterea Domnului și Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina, primul dintre ele fiind legat de icoanele făcătoare de minuni din argint.
Legenda spune că Sfântul Mucenic Ciprian a fost un vrăjitor, dar nu a practicat magia neagră, ci din contră, a reușit să dezlege chiar și cele mai puternice blesteme, cu ajutorul rugăciunilor, mâna sa dreaptă fiind păstrată într-o cutie în apropiere de Altar.
Cum se face dezlegarea de farmece
Se spune că este bine ca timp de 9 zile, să fie ținut post, perioadă în care se spune rugăciunea de dezlegare a părintelui Ilarion Argatu pentru alungarea farmecelor.
Despre acestă rugăciune se spune că este cea mai puternică, iar în timpul slujbelor speciale, se rostesc și cuvintele părintelui, pentru că se spune că aduce liniște sufletească, alungând spiritele rele.
O altă metodă de dezlegare este aceea de a citi seara, în jurul orei 22:00 Acatistul Maicii Domnului, moment în care se aprind 9 lumânări.