Un avion cu indicativ necunoscut, deasupra României. Boeing P-8 Poseidon operează în zone de război
Publicat pe 13.03.2024 la 14:02 Actualizat pe 13.03.2024 la 14:02
Un avion cu indicativ necunoscut patrulează deasupra României. Din primele informații, ar fi vorba despre un Boeing P-8 Poseidon, avion care, de regulă, operează în zone de război.
- Un avion cu indicativ necunoscut, deasupra României
- Boeing P-8 Poseidon operează în zone de război
Potrivit Flightradar24.com, un avion cu indicativ necunoscut a fost surprins în timp ce se afla deasupra României. Din primele informații, s-a stabilit că este o aeronavă americană, Boeing P-8 Poseidon.
Un avion cu indicativ necunoscut patrulează deasupra României
Boeing P-8 Poseidon este folosit în zonele de război și este operat de Marina Statelor Unite, Marina Indiei, Royal Australian Air Force, Royal Air Force a Regatului Unit, Royal Norwegian Air Force și Royal New Zealand Air Force.
Ușa unui avion s-a desprins de pe fuselaj în timpul zborului
La începutul acestui an, 171 de pasageri au avut parte de un șoc, atunci când s-au trezit că în timpul zborului ușa s-a desprins de pe fuselaj. Întâmplarea a avut loc în Statele Unite ale Americii, iar avionul aparține companiei Alaska Airlines. Avionul decolase din Portland, dar la scurt timp, a fost nevoit să aterizeze pe aeroportul din Oregon, după ce au constatat că ușa de evacuare s-a desprins în timpul zborului.
La două zile de când a avut loc incidentul, compania a reacționat atunci, spunând că este o situație care nu ar trebui să se mai repete, având în vedere siguranța pasagerilor și că vor lua măsuri pentru a evita o posibilă tragedie. În același mesaj, compania Alaska Airlines anunța că se vor face verificări și la restul aeronavelor de același tip
„Vor ajunge la o concluzie... FAA [Autoritatea Federală a Aviaţiei] care trebuie să se ocupe acum de clienţii companiilor aeriene care vor ca avioanele să fie repuse în funcţiune în siguranţă şi să se asigure că toate procedurile sunt puse în aplicare, inspecţiile, toate acţiunile de pregătire necesare pentru a se asigura că fiecare avion care va mai zbura pe cer este de fapt sigur şi că acest eveniment nu se mai poate repeta”, au transmis șefii companiei Alaska Airlines, la acel moment.