Un bărbat de 57 de ani din Dolj a fost confirmat cu virusul West Nile. Care este starea pacientului. Avertismentul specialiștilor
Un bărbat din Dolj a fost confirmat cu virusul West Nile, fiind primul caz de acest gen, din 2023, din județ. Pacientul a fost deja internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Craiova și este supravegheat.
- Un bărbat de 57 de ani din Dolj a fost confirmat cu virusul West Nile
- Care este stare pacientului
- Avertismentul specialiștilor
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost confirmat cu virusul West Nile. Este primul caz din județul Dolj, iar bărbatul a fost deja internat.
Bărbatul a fost confirmat în urmă cu câteva zile la virusul West Nile
Bărbatul este din Moțăței și a fost afectat cu virusul West Nile. În prezent, este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, iar medicii spun că starea lui este una bună. Infecția este provocată prin înțepătura de țânțar și se poate manifesta cu meningită, meningoencefalită sau encefalită.
Infecția este provocată prin înțepătura de țânțar și se poate manifesta cu meningită, meningoencefalită sau encefalită.
Au apărut mai multe cazuri de infecție cu virusul West Nile și a fost înregistrat un deces în România
Temperaturile ridicate, care apar în special după o perioadă de ploi abundente, se numără printre factorii care contribuie la apariția virusului West Nile.. Medicii trag un semnal de alarmă, asta după ce s-au înregistrat șase cazuri de infecție cu virusul West Nile în perioada 6 iunie 2023-10 august 2023, printre care și un deces.
Nu există un vaccin sau un medicament care să prevină infectarea cu virusul West Nile, iar printre primele simptome dureri de cap, dureri articulare, erupții. Cei care sunt confirmați pozitiv la infecție pot să treacă prin stări de oboseală până la câteva săptămâni după vindecare.
Majoritatea cazurilor se pot trata, dar există și o formă gravă care poate fi fatală. Este vorba despre momentul în care este afectat sistemul nervos central și care se manifestă prin dureri de cap, convulsii, slăbiciune, amorțeală și în unele cazuri pierderea vederii.
Pentru că țânțarii care provoacă infecția West Nile apar din vară până în toamnă, medicii recomanda ca oamenii să poarte bluze cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să folosească înainte de a ieși din casă substanțe chimice care să țină la distanță țânțarii, iar în cazul celor care locuiesc la curte, să se asigure că în zonă nu există nicio baltă, iar dacă este, să fie desecată, pentru a împiedica înmulțirea țânțarilor.