Un conducător auto a mers cu 230 km/oră pe Autostrada A1 Deva – Nădlac. Ce sancțiuni a primit șoferul grăbit
Publicat pe 26.07.2022 la 21:55 Actualizat pe 26.07.2022 la 21:55
Un bărbat de 46 ani a fost sancționat de polițiști după ce și-a condus bolidul de lux cu 230 km/oră pe Autostrada A1 Deva – Nădlac, în condițiile în care, pe drumul respectiv, viteza maximă admisă era de 130 de kilometri pe oră. Ce sancțiuni a primit șoferul grăbit.
- Un conducător auto a mers cu 230 km/oră pe Autostrada A1 Deva – Nădlac
- Pe drumul respectiv, viteza maximă admisă era de 130 de kilometri pe oră
- Ce sancțiuni a primit șoferul grăbit
Polițiștii din cadrul Brigăzii de Poliție Autostrăzi – A1 Deva – Nădlac au depistat în trafic, pe autostrada A1 la km 431, pe sensul de mers Lugoj – Deva, în apropierea localității Margina din județul Timiș, un bărbat în vârstă de 46 ani, care conducea un autoturism cu viteza de 230 km/h, în condițiile în care limita de viteza este de 130 km/h.
Un conducător auto a mers cu 230 km/oră pe Autostrada A1 Deva – Nădlac
Deși pe sectorul de drum pe care se afla viteza maximă era de 130 km/h, conducătorul auto în vârstă de 46 de ani, nu a luat în seamă semnele de circulație, și a călcat pedala bolidului de lux pe care îl conducea, până la viteza de 230 km/oră.
Bărbatul a fost oprit de polițiștii din cadrul Brigăzii de Poliție Autostrăzi – A1 Deva – Nădlac și a fost sancționat. A primit o contravenție de 1.305 lei, și i-a fost aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, eliberându-i-se o dovada fără drept de circulație.
Se schimbă legea pentru șoferi. Ce reguli trebuie să respecți ca să nu ajungi la închisoare
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să schimbe legea în ceea ce privesc accidentele rutiere. Nu va mai fi permisă mutarea mașinii din locul în care s-a produs incidentul.
”În momentul în care ai o traiectorie a masinii si tu îi modifici traiectoria după impact, în urma măsurătorilor poți ieși nevinovat iar persoana care a decedat să fie găsită vinovată. Motiv pentru care infracțiunea este și de pericol dar și de zădărnicire în înfăptuirea justiției. Pentru că odată ce ai modificat urmele accidentului bineînțeles că poliția și anchetatorii, experții care sunt chemați să răspundă unor asemenea întrebări, nu își mai pot da seama de anumite aspecte”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.
În cazul în care alegeți să faceți asta făcă acordul polițiștilor, atunci riscați să vă alegeți cu 7 ani de închisoare.