Un preot a sfințit drumul din Bacău unde au loc cele mai grave accidente. Este denumit și ”curba morții”: ”Dumnezeu să vă păzească” / FOTO
Preotul din satul Brătila de Jos din Bacău a oficiat o slujbă chiar pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din județ. Este vorba despre o porțiune de drum unde au loc destul de multe accidente grave și pe care localnicii, dar și autoturitățile îl numesc ”curba morții”.
- Care este ultimul accident care a avut loc în zonp
- ”Curba morții”, sfințită de un preot
- Ce sărbătoare a avut loc ieri pentru creștini
Un preot a sfințit "curba morții" din satul Brătila de Jos, Bacău. Este vorba despre o porțiune de drum unde au loc frecvent accidente soldate cu moartea pasagerilor, un drum aflat la ieșirea din Onești spre Bacău.
Un preot a sfințit drumul din Bacău plin de accidente
Toată lumea cunoaște acest drum sub denumirea de ”curba morții”. Din cauza numeroaselor accidente grave care au loc aici, localnicii își pun destul de multe semne de întrebare, așadar un preot a mers astăzi să țină o slujbă.
Recent, a avut loc un alt accident de-a dreptul cutremurător, în aceeași zonă. O femeie în vârstă de 60 de ani a murit pe loc, după ce o altă șoferiță a intrat pe contrasens și a izbit-o din plin.
Preotul s-a rugat pentru o călătorie în siguranță pentru toată lumea care trece prin acest loc plin de incidente.
"Astăzi, 2 februarie, la ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI, după săvârșirea Sfintei Liturghii, am mers să sfințim locul numit " CURBA MORȚII" și am săvârșit rugăciuni întru călătorie binecuvântată a celor ce trec pe acolo și să fie izbăviți de accidente și de moarte năpraznică toți cei ce conduc autovehiculele și cei care merg în ele. Dumnezeu să vă păzească pe toți, să vă apere, să ajungeți sănătoși la destinație și să fiți izbăviți de orice accident", a scris pe contul de Facebook Parohia Brătila de Jos.
Ce sărbătoare a avut loc ieri pentru creștini
Preotul a oficiat slujba ieri. Pe data de 02 februarie 2022, ieri, a fost sărbătoare cu cruce roşie pentru toți creştinii ortodocşi. Este cunoscută în popor şi sub denumirea de Stretenie, însă, în calendar, este trecută cu numele de Stretenie.
Conform calendar-ortodox.ro, după patruzeci de zile de la naşterea Sa, Pruncul Sfânt a fost dus la Templul Ierusalimului, centrul vieţii religioase a naţiunii. După Legea lui Moise (Lev. 12:2-8), femeia care a născut un prunc de parte bărbătească nu avea voie să intre în Templul Domnului timp de patruzeci de zile.
Potrivit aceleiași surse, la împlinirea acestora, mama venea cu fiul la Templu şi aducea jertfă Domnului un miel sau un porumbel pentru sacrificiul purificării.